kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Η ΕΕ καλεί καλλιτέχνες κάτω των 18 σε project με στόχο τη μείωση της ρύπανσης

«Ο απαλλαγμένος από τη ρύπανση κόσμος μου»
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλους τους καλλιτέχνες κάτω των 18 ετών να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους ώστε να δημιουργηθεί ένας κόσμος μηδενικής ρύπανσης

Όπως αναφέρει η ΕΕ: «Η ρύπανση μάς επηρεάζει όλους. Ωστόσο, αυτή που θα ζήσει αύριο με τις συνέπειες της συμπεριφοράς μας απέναντι στο περιβάλλον σήμερα, είναι κυρίως η νεότερη γενιά. Θέλουμε να δώσουμε σε αυτήν τη γενιά φωνή για να μας πει πώς βλέπει τα περιβαλλοντικά ζητήματα στον κόσμο που ζει, σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Θέλουμε να δώσουμε στους νέους ένα βήμα για να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο για το αύριο, έναν κόσμο χωρίς ρύπανση, και να το εκφράσουν μέσα από την τέχνη».

Γι' αυτόν τον λόγο δημοσιεύθηκε πρόσκληση υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων με θέμα «Ο απαλλαγμένος από τη ρύπανση κόσμος μου», ενθαρρύνοντας τους νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν πώς μπορεί να είναι ένας κόσμος χωρίς ρύπανση.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει: 
Νέοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, ηλικίας 0-18 ετών, που θέλουν να μοιραστούν το όραμά τους για έναν κόσμο χωρίς ρύπανση.

Τι πρέπει να κάνετε: 

  • Οι καλλιτεχνικές προτάσεις πρέπει να αφορούν το θέμα της φετινής Πράσινης Εβδομάδας της ΕΕ "Μηδενική ρύπανση – για καλύτερη υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη".
  • Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν μια εικόνα που να αποτυπώνει πώς φαντάζονται έναν κόσμο χωρίς ρύπανση, θίγοντας πολλά θέματα ή εστιάζοντας μόνο σε ένα, π.χ. αέρας, νερό, έδαφος ή προϊόντα καθημερινής χρήσης χωρίς ρύπανση. Η καλλιτεχνική τεχνική εξαρτάται από την επιλογή του δημιουργού: Σχέδια, πίνακες και κολάζ εικόνων μέχρι φωτογραφίες και συνδυασμοί διαφορετικών τεχνικών

Πού υποβάλλονται οι προτάσεις: 
Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή (JPG ή PNG) και ιδανικά σε οριζόντια διάταξη (συνιστώμενη ανάλυση: 1.200 x 675 pixel). Μπορείτε να κοινοποιήσετε την πρότασή σας σε Twitter, Facebook ή Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag #ZeroPollution. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε την πρότασή σας στη διεύθυνση EU-ENV-social-media@ec.europe.eu. Βεβαιωθείτε ότι το όνομα και η ηλικία του καλλιτέχνη αναφέρονται στη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο email.

Πότε λήγει η προθεσμία: 
Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 15 Μαΐου 2021, 18:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Πότε και πού θα προβληθούν οι εικόνες: 
Τα έργα που έχουν υποβληθεί θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας 2021 της ΕΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον ιστότοπο της εκδήλωσης ή/και στην εικονική διάσκεψη. Επιπλέον, οι εικόνες θα ληφθούν υπόψιν για άλλες επικοινωνιακές δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη μηδενική ρύπανση και άλλα θέματα.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker