kiss-logo
Now playingSEXY LOVE RESIDENCE DEEJAYS
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, του κινηματογράφου και του πολιτισμού, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 18 Απριλίου, το 1985 oι Wham! ήταν το πρώτο ποπ συγκρότημα του δυτικού κόσμου, που κυκλοφόρησε άλμπουμ σύγχρονης μουσικής στην Κίνα.

To συγκρότημα του George Michael και του Andrew Ridgeley δημιουργήθηκε το 1981 και κατάφερε να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα ποπ σχήματα των 80's, με συνολικές πωλήσεις άνω των 30 εκατομμυρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, στο διάστημα από το 1982 ως το 1986.

Το 1985, οι Wham! πραγματοποίησαν μια 10ήμερη επίσκεψη στην Κίνα, όντας το πρώτο συγκρότημα που προέρχεται από τη Δύση. Η επίσκεψη του συγκροτήματος καταγράφηκε ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης των φιλικών διμερών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Δύσης.

Μερικούς μήνες αργότερα, τα μέλη των Wham! αποφάσισαν να σταματήσουν την κοινή τους πορεία, καθώς ο George Michael αποφάσισε πως θέλει να απευθυνθεί μουσικά στην πιο εξελιγμένη αγορά των ενηλίκων αντί για το (κυρίως) εφηβικό κοινό.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker