kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Καταβάλλεται σήμερα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες

Συνολικά 44.248 δικαιούχοι
Text Size:
  • A
  • A
  • A

euros4_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Σε συνολικά 44.248 ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες καταβάλλεται σήμερα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ.

Οι δικαιούχοι προέκυψαν μετά την επεξεργασία των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων που απορρίφθηκαν αφορούσε στη μη εκπλήρωση του κριτηρίου της πτώσης τζίρου κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο αναφοράς (Απρίλιος-Δεκέμβριος 2020).  Το συνολικό κονδύλι –που θα προέλθει από τον ΟΑΕΔ- ανέχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 θα ανοίξει για δέκα ημέρες εκ νέου η πλατφόρμα του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες που είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης για καταχώρηση διορθώσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ), καθώς και για συμπληρωματική υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker