kiss-logo
Now playingBRING ME TO LIFE EVANESCENCE
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Πιο αυστηρό lockdown από σήμερα: Όλα τα νέα μέτρα

Στο «βαθύ κόκκινο» η Αττική και άλλες 18 περιοχές
Text Size:
  • A
  • A
  • A

closed1_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Σε πολύ πιο αυστηρό lockdown μπαίνει από σήμερα η Αττική και άλλες 18 περιοχές που αλλάζουν κατάταξη στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και πλέον είναι στο «βαθύ κόκκινο».
Αλλαγές στη χρήση των κωδικών μετακίνησης, χιλιομετρικοί περιορισμοί, κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο, χιλιομετρικοί περιορισμοί και όχι μόνο για τη σωματική άσκηση.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ισχύουν σε όλη την χώρα οι εξής διαφοροποιήσεις για τα sms 2 και 6:

Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά καθώς και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Για το sms 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται πλέον αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Επίσης, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

O Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας διαμορφώνεται ως εξής:

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από την Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη την χώρα κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, πλέον αναπροσαρμόζεται και θα είναι από τις 7 το απόγευμα, αντί στις 6 το απόγευμα, ως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου λόγω μητροπολιτικότητας η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker