kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου, το 1998 γεννήθηκε η Rihanna. Η Robyn Rihanna Fenty γεννήθηκε στον Άγιο Μιχαήλ των Μπαρμπέιντος και εκτός από τραγουδίστρια της R&B και της ποπ μουσικής σκηνής, είναι επίσης ηθοποιός, επιχειρηματίας και σχεδιάστρια μόδας με ευρύ φιλανθρωπικό έργο. To 2007 κυκλοφόρησε τη Νο.1 επιτυχία «Umbrella», σε συνεργασία με τον Jay-Z, χαρίζοντας στην ερμηνεύτρια το προνόμιο να έχει το No.1 σινγκλ με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στη Μεγάλη Βρετανία για τον 21ο αιώνα. Η Rihanna έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα άλμπουμ και 60 εκατομμύρια σινγκλ, που την καθιστούν έναν από τους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Είναι η νεότερη σόλο καλλιτέχνης στην ιστορία του Billboard που έχει καταφέρει να έχει 11 Νο.1 hits στο Singles Chart.

  • To 1959, στην ηλικία των 16 ετών ο Jimi Hendrix εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή, σε μια συναγωγή στο Σιάτλ.

  • Το 1963 γεννήθηκε ο Ian Brown, τραγουδιστής του alternative rock συγκροτήματος Stone Roses, που το 1989 γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία με το σινγκλ τους «Fool's Gold» μεταξύ άλλων.

  • Το 1963 τα μέλη των Beatles οδήγησαν όλη τη νύχτα από το Λίβερπουλ στο Λονδίνο, για να παραβρεθούν ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής «Parade of the Pops» του BBC για τέσσερα λεπτά συνολικά, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλα 180 μίλια ώστε να εμφανιστούν το ίδιο βράδυ σε κλαμπ του Γιορκσάιρ.

  • Το 1967 γεννήθηκε ο Kurt Cobain, κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής των Nirvana. Το άλμπουμ του συγκροτήματος «Nevermind», που κυκλοφόρησε το 1991 παρέμεινε για δυο χρόνια στο UK Albums Chart.

  • To 1976, τα τέσσερα μέλη των Kiss άφησαν το αποτύπωμα του ποδιού τους στο πεζοδρόμιο, έξω από το TCL Chinese Theatre στο Hollywood Walk of Fame.

  • Το 1988 η Kylie Minogue βρισκόταν στην κορυφή του UK singles chart με την επιτυχία της «I Should Be So Lucky». Στη διάρκεια της πορείας της στη δισκογραφία, το όνομα της Kylie έχει καταγραφεί περισσότερες από 30 φορές στο hit singles chart.

  • Το 1991 ο Bob Dylan βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των 33ων Grammy Awards για τη συνολική του προσφορά στη βιομηχανία της μουσικής.

  • Το 2003 ο Robbie Williams βραβεύτηκε στην ετήσια απονομή των Brit Awards ως ο καλύτερος άνδρας solo artist, ενώ οι Coldplay ήταν το καλύτερο συγκρότημα της χρονιάς και οι Red Hot Chili Peppers κέρδισαν ένα βραβείο ως το καλύτερο διεθνές συγκρότημα.

  • Το 2007 η Britney Spears ξύρισε τα μαλλιά της, τα οποία διατέθηκαν σε διαδικτυακή δημοπρασία για περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια.

  • Το 2008 ένας δίσκος των Rolling Stones που κυκλοφόρησε το 1976 και αγοράστηκε προς δυο λίρες, πουλήθηκε σε δημοπρασία προς 4.000 βρετανικές λίρες. Το «Black and Blue» LP ήταν υπογεγραμμένο από τους John Lennon, Yoko Ono, Paul & Linda McCartney, George Harrison, αλλά και από μέλη των Rolling Stones.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker