kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 19 Φεβρουαρίου, το 1994 η Mariah Carey βρισκόταν για πρώτη φορά στην κορυφή του UK Singles Chart με την εξαιρετική ερμηνεία της στο «Without You», τραγούδι που έγραψαν οι Peter Ham και Tom Evans. O Harry Nilsson είχε ερμηνεύσει επίσης το συγκεκριμένο τραγούδι με μεγάλη επιτυχία το 1971, φέρνοντας επίσης το σινγκλ στην κορυφή του chart τον επόμενο χρόνο και χαρίζοντας στον ερμηνευτή ένα βραβείο Γκράμι στην κατηγορία καλύτερης ποπ ερμηνείας. Η εκδοχή της Carey κυκλοφόρησε μια εβδομάδα μετά το θάνατο του Nilsson. O Paul McCartney είχε περιγράψει τη μπαλάντα ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

  • To 1957 γεννήθηκε ο Αυστριακός συνθέτης και τραγουδιστής Falco, (Hans Holzl), που έγινε ευρύτερα γνωστός για τη μεγάλη επιτυχία του «Rock Me Amadeus» το 1986.

  • Το 1964 μια βρετανική εταιρία προμήθευσε τις Ηνωμένες Πολιτείες με μισό τόνο περούκες στο ύφος των μελών των Beatles. Στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου: «Πώς αισθάνεστε που οι νέοι σας μιμούνται με τις περούκες των Beatles?», ο John Lennon απάντησε: «Μα δεν μιμούνται εμάς, εμείς δε φοράμε περούκες των Beatles».

  • Το 1967 γεννήθηκε στο San Germán, στο Πουέρτο Ρίκο ο Benicio Del Toro, ένας από τους πιο χαρισματικούς character actors που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

  • Το 1972 οι Led Zeppelin εμφανίστηκαν ζωντανά στη σκηνή του Memorial Drive Park, στην Αδελαΐδα.

  • To 1983 οι Kajagoogoo ήταν για πρώτη και μοναδική φορά στην κορυφή του UK Singles Chart με την επιτυχία τους «Too Shy». Το σινγκλ γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστρία και η Ολλανδία. Το συγκρότημα είχε συνολικά πέντε Top 40 επιτυχίες στη Μεγάλη Βρετανία.

  • Το 1992, στη διάρκεια της περιοδείας «Use Your Illusion», οι Guns N' Roses εμφανίστηκαν ζωντανά στη σκηνή του Tokyo Dome, στο Τόκιο. Το χωρητικότητας 55.000 θέσεων στάδιο, ήταν ο μεγαλύτερος συναυλιακός χώρος στην Ιαπωνία.

  • Το 1995 οι Roxette ήταν το πρώτο δυτικό συγκρότημα που έδωσε συναυλία στην Beijing, μετά από τον George Michael που εμφανίστηκε εκεί το 1984. Οι Roxette εμφανίστηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών της Κινεζικής πρωτοχρονιάς.

  • Το 1995 ο Tommy Lee, ντράμερ των Motley Crue παντρεύτηκε την ηθοποιό και διάσημη προσωπικότητα της show biz, Pamela Anderson στην παραλία Cancun στο Μεξικό. Η Anderson και ο Lee παντρεύτηκαν μόλις τέσσερις μέρες μετά τη γνωριμία τους.

  • Το 1996 οι Bon Jovi βραβεύτηκαν ως καλύτερο διεθνές συγκρότημα στην ετήσια τελετή απονομής των Brit Awards, ενώ ο Paul Weller βραβεύτηκε με το British Male Solo Artist Award και η Annie Lennox με το αντίστοιχο βραβείο ως British Female Solo Artist. Στην ίδια απονομή το βραβείο International Breakthrough Act απονεμήθηκε στην Alanis Morissette, ενώ ο David Bowie τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του στη μουσική βιομηχανία.

  • To 2014 o David Bowie βραβεύτηκε ως ο καλύτερος καλλιτέχνης στην τελετή απονομής των Brit Awards στο Λονδίνο, ωστόσο δεν παραβρέθηκε αυτοπροσώπως για την παραλαβή του βραβείου.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker