kiss-logo
Now playingYOU KNOW I'M NO GOOD AMY WINEHOUSE
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από μερικά χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 11 Ιανουαρίου, το 1971 γεννήθηκε η Mary Jane Blige, Αμερικανή R&B soul τραγουδίστρια, συγγραφέας και ηθοποιός. Το άλμπουμ της «Share My World», ήταν στο Νο.1 του US Album Chart το 1997 όπως και το άλμπουμ «The Breakthrough» το 2006, ενώ τα σινγκλ «As» και «Family Affair» έφτασαν μέχρι το Νο. 4 του Βρετανικού και το Νο.1 του Αμερικανικού Singles Chart αντίστοιχα. Οι συνολικές πωλήσεις της Blige ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Το 2008 ο μάνατζερ του Robbie Williams αποκάλυψε με συνέντευξή του στους Times της Νέας Υόρκης, ότι ο Robbie αρνείται να συνεχίσει τη συνεργασία του με τη δισκογραφική ΕΜΙ. Ο Williams δεν ήταν καθόλου σίγουρος ότι η δισκογραφική είναι σε θέση να προωθήσει την επόμενη κυκλοφορία του, καθώς οι πωλήσεις του είχαν ξεπεράσει τα 47 εκατομμύρια αντίτυπα μετά την αποχώρησή του από τους Take That και είχε ήδη καθιερωθεί ως παγκόσμιος αστέρας της μουσικής βιομηχανίας.

  • To 1986 οι Pet Shop Boys ήταν για πρώτη φορά στην κορυφή του UK Singles Chart, με την κυκλοφορία τους «West End Girls». Η πρώτη έκδοση του τραγουδιού είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 1984, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δυο χρόνια αργότερα το τραγούδι ηχογραφήθηκε ξανά για τη δισκογραφική ΕΜΙ με παραγωγό τον Stephen Hague.

  • Το 1981 γεννήθηκε η Βρετανίδα R&B τραγουδίστρια Jamelia, της οποίας το άλμπουμ «Thank You» είχε φτάσει μέχρι το Νο.4 του UK Albums Chart το 2003.

  • To 1964 το άλμπουμ «Ring Of Fire The Best of» του Johnny Cash ήταν στην κορυφή του US Billboard Chart. Πρόκειται για το έκτο κατά σειρά άλμπουμ του σπουδαίου μουσικού, και το πρώτο best of compilation στην καριέρα του.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker