kiss-logo
Now playingBEAUTIFUL THINGS BENSON BOONE
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από μερικά χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 6 Ιανουαρίου, το 1990 o Phil Collins βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του US Album Chart, με το τέταρτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του «...But Seriously». Το άλμπουμ παρέμεινε για τρεις εβδομάδες στην πρώτη θέση και σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνολικά κατάφερε να παραμείνει στο Νο.1 του UK και του US Album Chart για 15 εβδομάδες, τέσσερις από τις οποίες ήταν συνεχόμενες.

Επιπλέον, ήταν το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 1990 στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το πρώτο σινγκλ που ξεχώρισε από αυτό, με τίτλο «Another Day in Paradise» γνώρισε επίσης τεράστια επιτυχία και κέρδισε ένα βραβείο Grammy στην κατηγορία Record of the Year.

  • To 1946 γεννήθηκε ο Syd Barrett, κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd. Ο Barrett αποχώρησε από τους Floyd το 1968. Κυκλοφόρησε δυο προσωπικά άλμπουμ πριν αποσυρθεί από τη δισκογραφία. Οι Pink Floyd έγραψαν πολλά τραγούδια που αφιέρωσαν στο πρώην μέλος τους, μεταξύ των οποίων το πολύ γνωστό «Shine On You Crazy Diamond». Απεβίωσε στις 7 Ιουλίου 2006, στην ηλικία των 60 ετών.

  • Το 1986 γεννήθηκε ο Alex Turner, κιθαρίστας και τραγουδιστής του Βρετανικού ροκ συγκροτήματος Arctic Monkeys που το 2005 διακρίθηκαν για για τη Νο.1 επιτυχία τους «I Bet You Look Good On The Dancefloor» στο UK Singles Chart, ενώ το 2006 το άλμπουμ τους «Whatever People Say I Am That's What I'm Not» ήταν Νο.1 στη Μεγάλη Βρετανία. Συνολικα το συγκροτημα εχει κερδισει 6 Brit Awards και εχει προταθει για τρια Grammy Awards. Ο Turner ηχογραφει επισης και με το side-project του, The Last Shadow Puppets.

  • Το 2005 οι πωλήσεις των CD στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια. Η μορφή CD αντιπροσώπευε το 98% των 666 εκατομμυρίων άλμπουμ που πωλήθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας Nielsen Soundscan. Συνολικά 140 εκατομμύρια ψηφιακά tracks αγοράστηκαν νόμιμα κατά τη διάρκεια του 2004, αριθμός που ισοδυναμεί με 14 εκατομμύρια άλμπουμ. Ο Usher ήταν ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις με το άλμπουμ του «Confessions» που πούλησε οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Άλλοι κορυφαίοι καλλιτέχνες που ξεχώρισαν για τις πωλήσεις τους ήταν οι Norah Jones και ο Eminem.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker