kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από μερικά χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 31 Δεκεμβρίου, το 2005 ο James Blunt με το άλμπουμ του «Back To Bedlam» ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης σε πωλήσεις άλμπουμ στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε, νεαρός μουσικός και πρώην στρατιώτης, κατάφερε με την κυκλοφορία του να ξεπεράσει σε πωλήσεις τους Coldplay, οι οποίοι κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με τις πωλήσεις του άλμπουμ τους «X&Y», ενώ ο Robbie Williams ήταν τρίτος με το άλμπουμ του «Intensive Care».

  • Το 1959 γεννήθηκε ο ηθοποιός Val Kilmer στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, από τους Gladys Swanette (Ekstadt) και Eugene Dorris Kilmer. Ο πατέρας του ήταν κτηματομεσίτης και διανομέας εξοπλισμού αεροδιαστημικής. Η μητέρα του, ήταν γεννημένη στην Ιντιάνα από Σουηδούς γονείς, ενώ ο πατέρας του ήταν από το Τέξας. Ο Val σπούδασε στο Χόλιγουντ.

  • Το 1996 o Paul McCartney απέκτησε τον τίτλο του Sir, αφού το όνομά του ήταν στη λίστα των τιμώμενων προσώπων της βασίλισσας, για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

  • Το 2005 το τραγούδι του John Lennon «Imagine», ψηφίστηκε ως το καλύτερο τραγούδι στη Μεγάλη Βρετανία, 25 χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού του.

  • Το 2006 ο George Michael σύμφωνα με δημοσιεύματα έλαβε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου βρετανικών λιρών για να παραβρεθεί στο ιδιωτικό πάρτι ενός Ρώσου μεγιστάνα και να ερμηνεύσει μερικές από τις επιτυχίες του συνολικά για μια ώρα. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε μόλις ολοκληρώσει το βρετανικό σκέλος της περιοδείας του Twentyfive, που μεταξύ άλλων συναυλιών περιείχε και μια δωρεάν εμφάνιση για το προσωπικό ενός νοσοκομείου στο Λονδίνο.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker