kiss-logo
Now playingMEMORIES DAVID GUETTA FEAT. KID CUDI
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Άλμπουμ των Beatles σε δημοπρασία

Πλουσιότερος κατά 790.000 δολάρια έγινε ο Ρίνγκο Σταρ από την πώληση ενός μόνο αντικειμένου
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του Ρίνγκο Σταρ, περιείχε η δημοπρασία που διοργανώθηκε πρόσφατα σε διάσημο οίκο του Λος Άντζελες.

Το μέλος των Beatles αποχωρίστηκε περισσότερα από 800 προσωπικά αντικείμενα, καθώς ένα μέρος από τα έσοδα της βραδιάς πρόκειται να διατεθεί στην κοινωνική πρόνοια και το έργο του φιλανθρωπικού ιδρύματος Lotus.

Ο πρώην ''Beatle'' έγινε πλουσιότερος κατά 790.000 δολάρια, μόνο από την πώληση ενός αντικειμένου που είχε στην κατοχή του. Ο δίσκος των Beatles γνωστός και ως «Beatles» ή αλλιώς «The White Album» λόγω του artwork, ήταν το ένατο κατά σειρά άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει σε αριθμημένα αντίτυπα στις 22 Νοεμβρίου το 1968.

Ο Ringo είχε κρατήσει για τον εαυτό του το πρώτο άλμπουμ της σειράς, που έφερε τον αριθμό 0000001.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν είχε κρατήσει το άλμπουμ επειδή θεωρούσε ότι μια μέρα θα ήταν πολύτιμο, απλά επειδή ήταν από τους αγαπημένους του δίσκους, και σίγουρα θα έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα του, καθώς απολάμβανε να τον ακούει πολύ συχνά.

Στη διάρκεια της ίδιας δημοπρασίας, ένας ακόμα αγοραστής, επένδυσε 2.2 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά μιας drum-kit μάρκας Ludwig Oyster Pearl, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερες από 100 ηχογραφήσεις του συγκροτήματος.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker