kiss-logo
Now playingJUST HOLD ME MARIA MENA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Eddie Van Halen

Ο Eddie Van Halen, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή στην ηλικία των 65 ετών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Eddie Van Halen, ο ενταγμένος στο περίφημο Rock N' Roll Hall of Fame κιθαρίστας, συνθέτης και παραγωγός μουσικής, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή στην ηλικία των 65 ετών, ύστερα από μακρόχρονη μάχη με την ασθένεια του καρκίνου.

Την είδηση του θανάτου δημοσιοποίησε ο Wolfgang Van Halen, γιος του Edward Lodewijk Van Halen, ο οποίος άφησε για πάντα το όνομά του στην παγκόσμια βιομηχανία της ροκ μουσικής.

«Δεν το πιστεύω ότι το γράφω αυτό, αλλά ο πατέρας μου Edward Lodewijk Van Halen έχασε την επίπονη μάχη με τον καρκίνο σήμερα το πρωί. Ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να έχω. Κάθε λεπτό που μοιράστηκα μαζί του πάνω ή πίσω από τη σκηνή ήταν ένα δώρο. Είμαι συντετριμμένος και δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να συνέλθω ποτέ ποτέ από την απώλεια. Σε αγαπάω πολύ πατέρα». 

Το συγκρότημα των Van Halen δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια το 1972 από τους Eddie Van Halen, Alex Van Halen, David Lee Roth και Michael Anthony.

Οι Van Halen γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από τον πρώτο τους κιόλας δίσκο που κυκλοφόρησε το 1978, και οι συνολικές πωλήσεις τους ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Eddie Van Halen άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των έξι παίζοντας πιάνο και κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του hard rock. Ήταν μανιώδης καπνιστής από την εφηβική ηλικία, ενώ αργότερα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού, κάτι που τον οδήγησε τελικά σε κλινική αποτοξίνωσης το 2007.

Αν και υπήρξε αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους γνώστες των μυστικών της ηλεκτρικής κιθάρας, δεν είχε μάθει ποτέ να διαβάζει παρτιτούρες. Το 2012 ανακηρύχθηκε Νο.1 κιθαρίστας μεταξύ των 100 καλύτερων όλων των εποχών, από τους αναγνώστες του περιοδικού Guitar World.

Το συγκρότημα των Van Halen εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2007.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker