kiss-logo
Now playingEVERYTIME WE TOUCH MAGGIE REILLY
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας

«Ολόκληρη η βιομηχανία ζωντανών εκδηλώσεων βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης»...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αβέβαιο εξακολουθεί να είναι το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ μουσικής γενικότερα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ιδιοκτήτες συναυλιακών χώρων αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση των αρχών να προχωρήσουν στην επόμενη φάση, λαμβάνοντας μέτρα για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συναυλιακοί χώροι στις Η.Π.Α. θα ντύσουν τις εγκαταστάσεις τους με κόκκινο φως για μια μέρα, σε μια προσπάθεια να πιέσουν το Κογκρέσο να εγκρίνει την επανεκκίνηση των συναυλιών, καταβάλλοντας παράλληλα την απαραίτητη βοήθεια σε εκατομμύρια εμπλεκόμενους Αμερικανούς που έχουν χάσει κάθε εισόδημα λόγω της πανδημίας.

Η μαζική κίνηση διαμαρτυρίας, με κωδική ονομασία «Red Alert Restart», είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά οι διοργανωτές έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί ή να επαναληφθεί αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο Brad Nelms, διευθυντής της εταιρίας παραγωγής WeMakeEvents, αναφέρει σχετικά: «Ολόκληρη η βιομηχανία ζωντανών εκδηλώσεων βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης. Χωρίς οικονομική ενίσχυση, πολλές επιχειρήσεις αναμένεται να κλείσουν μόνιμα και οι πολλές οικογένειες κινδυνεύουν με πτώχευση. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να δείξουμε στον κόσμο ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν ζωντανές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και να δείξουμε πόσο αυτή η κρίση έχει επηρεάσει την κοινότητά μας. Πρόκειται για ανθρώπινο ζήτημα, όχι πολιτικό ζήτημα, που απαιτεί άμεση δράση. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σώσουμε τη βιομηχανία μας».

Στην καμπάνια Red Alert Restart αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.500 συναυλιακοί χώροι σε όλη τη Βόρεια Αμερική, μεταξύ των οποίων διάσημα live venue στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας, τη Νέα Υόρκη και πολλές άλλες πόλεις, ενώ στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και πόλεις του Καναδά όπως το Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Βανκούβερ. 

Η ίδια δράση πραγματοποιήθηκε βέβαια και στη Μεγάλη Βρετανία πριν από μερικές μέρες.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker