kiss-logo
Now playingLOSING MY RELIGION R.E.M.
On airKissFM -
Listen live on kiss

Το «Summer of '69» δεν έχει σχέση με το έτος, ομολογεί ο Bryan Adams

Το έτος 1969 δεν έχει καμία σχέση με τον τίτλο του τραγουδιού του όπως πιστεύουν αρκετοί...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το έτος 1969 δεν έχει καμία σχέση με τον τίτλο του τραγουδιού του Bryan Adams, όπως πολλοί πίστευαν μέχρι σήμερα.

Ο Adams έγραψε το τραγούδι σε συνεργασία με τον Jim Vallance το 1984. Ο δεύτερος μάλιστα είναι αρκετά γνωστός ως συνθέτης, λόγω της συνεργασίας του με κορυφαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Kiss και ο Joe Cocker.

Ο Καναδός τραγουδοποιός πάντως, ήταν μόλις εννέα ετών το καλοκαίρι του 1969.

Το γεγονός αυτό οδηγεί προφανώς στο επόμενο ερώτημα: Η μεγάλη επιτυχία του Adams, «Summer of '69», αναφέρεται σε ένα φανταστικό πρόσωπο ή μήπως πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό τραγούδι; Πολλοί θα εκπλαγούν όταν ανακαλύψουν ότι ο βραβευμένος με Γκράμι καλλιτέχνης είχε διαφορετικές προθέσεις για το τραγούδι.

«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι το Summer of '69 θα γινόταν μεγάλη επιτυχία» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Bryan Adams.

«Αρχικά ο τίτλος που δώσαμε στο τραγούδι ήταν ''The Best Days of My Life'', ωστόσο μας άρεσε ανέκαθεν η ιδέα μιας σύνθεσης με θέμα το καλοκαίρι. Έτσι, κάποια στιγμή ενώ γράφαμε το demo, μου ήρθε στο μυαλό η φράση It was the summer of '69 και κάπως έτσι καταλήξαμε στον τίτλο».

Ο Bryan Adams, εξήγησε βέβαια ότι ο τίτλος του τραγουδιού έχει σχέση με το σεξ, και αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη χρονολογία.

«Το τραγούδι είναι αρκετά βιογραφικό» εξηγεί ο Adams. «Αλλά στην ουσία αναφέρεται σε καλοκαιρινό έρωτα, και στην περίπτωσή μου, στον έρωτα ενός μουσικού. Αγαπώ πολύ τη σύνθεση του Bob Seger, ''Night Moves'', η οποία μιλάει για έρωτα το καλοκαίρι και ήθελα να γράψω ένα μουσικό θέμα που κατά κάποιο τρόπο θα αποτελεί απάντηση στο αγαπημένο μου τραγούδι. Υπάρχει μια τεράστια παρανόηση ότι ο τίτλος του τραγουδιού έχει σχέση με το έτος 1969, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο λόγος που επέλεξα τον αριθμό 69 έχει σχέση μόνο με το σεξ».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker