kiss-logo
Now playingWHENEVER WHEREVER SHAKIRA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

300 καλλιτέχνες ζητούν άμεσα μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες υπογράφουν μια ανοικτή επιστολή ώστε να ενταθούν οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Πολλοί είναι οι διάσημοι καλλιτέχνες που ζητούν με δημόσια παρέμβασή τους, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας ενάντια στην αυθαίρετη δράση που επιδεικνύει μια μερίδα των οργάνων καταστολής σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες και ακτιβιστές υπογράφουν μια ανοικτή επιστολή, σε μια προσπάθεια να ενταθούν οι πιέσεις για ριζικές μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία και στον τρόπο δράσης των οργάνων της.

Η Rihanna, η Ariana Grande και η Billie Eilish πρωτοστατούν στον αγώνα των πολιτών που διαμαρτύρονται για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, στην περιοχή της Νέας Υόρκης και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι Migos, η Megan Thee Stallion, ο Justin Bieber, ο Meek Mill, ο Nas και η Demi Lovato μεταξύ άλλων, ζητούν με την επιστολή τους από τους κρατικούς αξιωματούχους να καταργήσουν τον 50-A, έναν νόμο που προστατεύει τους αστυνομικούς από τη δημοσίευση προσωπικών αρχείων που αφορούν τη δράση τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πιθανό πειθαρχικό έλεγχο.

«Θρηνούμε τη δολοφονία του George Floyd και την αδικαιολόγητη απώλεια πολλών ακόμα ανθρώπινων ζωών επίσης» αναφέρει η επιστολή.

«Όσοι παραβιάζουν τον όρκο για την προστασία του πολίτη πρέπει να λογοδοτήσουν και να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη για όσους είναι θύματα της βίας. Ένα απαραίτητο βήμα είναι η πρόσβαση σε πειθαρχικά αρχεία των αξιωματικών επιβολής του νόμου. Το καταστατικό 50-A της Νέας Υόρκης αποκλείει κάθε διαφάνεια, προστατεύοντας ένα ιστορικό αστυνομικού παραπτώματος από δημόσιο έλεγχο, καθιστώντας πιο δύσκολη την αναζήτηση δικαιοσύνης και την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να καταργηθεί αμέσως».

Παραλήπτες της επιστολής των καλλιτεχνών είναι μεταξύ άλλων ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo και ο εκπρόσωπος της Γερουσίας της Νέας Υόρκης Andrea Stewart-Cousins.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker