kiss-logo
Now playingLOSE CONTROL TEDDY SWIMS
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

H Shakira κατακτά ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία της μουσικής

Η τραγουδίστρια από την Κολομβία έχει ένα νέο ρεκόρ να προσθέσει στη συλλογή της...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Shakira είναι πια η πρώτη γυναίκα στη μουσική βιομηχανία με τέσσερα τραγούδια από τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες να ξεπερνούν τις 100 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify.

Η Shakira είναι η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής που καταρρίπτει ένα τόσο σημαντικό ρεκόρ. Η τραγουδίστρια από την Κολομβία έχει ένα νέο ρεκόρ να προσθέσει στη συλλογή της με τις σπουδαίες διακρίσεις, καθώς είναι η τρίτη που καταφέρνει κάτι τέτοιο, αλλά η μοναδική γυναίκα αφού οι άλλοι δυο που το έχουν καταφέρει είναι ο Eminem και φυσικά ο Michael Jackson.

Το 2018, το Spotify συμπεριέλαβε τη Shakira στη λίστα με τις 10 κορυφαίες γυναίκες της δεκαετίας με βάση τις ψηφιακές ακροάσεις στην πλατφόρμα, καθιστώντας την επίσης τη Νο.1 γυναίκα στο Latin ρεπερτόριο.

Η Shakira είναι άλλωστε ένας από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, έχοντας στο ενεργητικό της συνολικές πωλήσεις άνω των 75 εκατομμυρίων άλμπουμ και είναι η μόνη γυναίκα τραγουδοποιός από τη Νότια Αμερική που έχει καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή του US Hot 100, του Αυστραλιανού ARIA Singles chart και του UK Official Singles Chart.

Το 2009 το Billboard την ανακήρυξε Top Female Latin Artist της δεκαετίας, ενώ εξακολουθεί να είναι η μια από τις τρεις μόνο συνολικά γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας που έχουν δυο τραγούδια τους (πρόκειται για το «Chantaje» και το «Waka Waka») με περισσότερες από δυο δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα του YouTube.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker