kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Η Lana Del Rey απαντά στα επικριτικά σχόλια περί αντιφεμινισμού

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός νέου άλμπουμ...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Lana Del Rey δημοσίευσε ένα αρκετά οργισμένο κείμενο μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός νέου άλμπουμ. Το άλμπουμ είναι μάλιστα προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Όμως, το μεγαλύτερο μέρος της επιστολής απευθυνόταν σε όσους της ασκούν κριτική για τα τραγούδια της, αναφέροντας στα social media ότι «ωραιοποιεί την κακοποίηση» που μπορεί να υφίστανται κάποιες γυναίκες στις προσωπικές σχέσεις.

Οι κατηγορίες αφορούν κυρίως τα δύο πρώτα άλμπουμ της Lana, το «Born to Die» και το «Ultraviolence», μερικοί από τους στίχους των οποίων έχουν σύμφωνα με τις κατηγορίες αντιφεμινιστικό μήνυμα.

«Ερώτηση προς όλους: Τώρα που η Doja Cat, η Ariana, η Camila, η Cardi B, η Kehlani, η Nicki Minaj και η Beyoncé μπορούν στα τραγούδια τους να είναι σέξι, ή χωρίς ρούχα, ή να κάνουν σεξ, να εξαπατούν κλπ χωρίς καμία κριτική, εγώ μπορώ σας παρακαλώ να συνεχίσω να τραγουδώ για ανθρώπους που νιώθουν όμορφα επειδή είναι ερωτευμένοι ακόμα κι αν η σχέση δεν είναι τέλεια - χωρίς να με σταυρώσετε ή να με κατηγορήσετε ότι εκθειάζω την κακοποίηση;;;;;» αναφέρει η Del Rey.

Όπως υποστήριξε η Lana Del Rey, συχνά οι στίχοι της μιλούν για «τις πραγματικότητες» των συναισθηματικά καταχρηστικών σχέσεων και άρα θα πρέπει να υπάρχει μια θέση για αυτά τα θέματα στη μουσική.

«Ήμουν πάντα ειλικρινής για τις δύσκολες σχέσεις που είχα. Το ίδιο ισχύει και για πολλές γυναίκες. Νομίζω ότι είναι αξιολύπητο το ότι η μικρή μου λυρική εξερεύνηση, που περιγράφει τους μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους μου στις σχέσεις, έχει κάνει κάποιους από εσάς να λέτε ότι γυρίζω τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω».

«Πρέπει να υπάρχει θέση στον φεμινισμό για γυναίκες που μοιάζουν και συμπεριφέρονται σαν εμένα. Το είδος της γυναίκας που λέει όχι, αλλά οι άντρες ακούνε ναι. Το είδος των γυναικών που διεκδικούν την αίσθηση ότι είναι οι αυθεντικές; Το είδος των γυναικών που χάνουν τις δικές τους ιστορίες και τις φωνές τους από άλλες ισχυρότερες γυναίκες ή από άνδρες που μισούν τις γυναίκες».

Εντούτοις, οι κατηγορίες συνεχίστηκαν προς την τραγουδίστρια.

Για παράδειγμα, μια τυπική κριτική προήλθε από τη δημοσιογράφο Isbella Castillo, η οποία έγραψε ότι η μουσική της Del Rey είναι «γεμάτη ξεπερασμένες, αντιφεμινιστικές ιδέες»...

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker