kiss-logo
Now playingKERNKRAFT 400 (A BETTER DAY) TOPIC feat. A7S
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Απεβίωσε ο Brian Howe των Bad Company

Ο Brian Howe, υπήρξε frontman του βρετανικού συγκροτήματος για οκτώ χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Brian Anthony Howe γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1953 και έγινε ευρύτερα γνωστός ως τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος των Bad Company

Ο Brian Howe, υπήρξε frontman του βρετανικού συγκροτήματος για οκτώ χρόνια, όταν αντικατέστησε τον Paul Rodgers, ο οποίος υπήρξε αρχικά τραγουδιστής των Free, εκτός από τους περίφημους Bad Company.

Ο Howe «έφυγε» από τη ζωή στις 6 Μαΐου 2020, στην ηλικία των 66 ετών. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο τραγουδιστής από το Portsmouth υπέστη καρδιακή προσβολή, όντας στην οικία του στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο μάνατζερ του Howe, Paul Easton δήλωσε για το τραγικό περιστατικό: «Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε τον πρόωρο θάνατο ενός αγαπημένου πατέρα, φίλου και μουσικού ειδώλου».

Οι Bad Company σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1973 από τον τραγουδιστή των Free, Paul Rodgers και τους Mick Ralphs, Simon Kirke και Boz Burrell.

Γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία στη δεκαετία του 1970 καθώς και στα 80's. Oι πωλήσεις των άλμπουμ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνούν τα 15,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο Brian Howe εντάχθηκε στο σχήμα το 1986 και παρέμεινε ενεργό μέλος μέχρι το 1994.

Με αφορμή την αποχώρησή του από το συγκρότημα, ο Howe δήλωσε αργότερα: «Η μπάντα είχε αρχίσει να παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια στις ζωντανές εμφανίσεις. Εγώ και ο κιθαρίστας μας, Terry Thomas, είχαμε απλά κουραστεί να κάνουμε μόνοι μας όλη τη δουλειά».

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Howe υπέστη για πρώτη φορά καρδιακή προσβολή, και αργότερα δήλωσε για το γεγονός: «Ήταν αρκετά σοβαρή η κατάσταση, προφανώς. Δεν έχω καθόλου μνήμη από το περιστατικό. Οδηγούσα και ξαφνικά βρέθηκα μέσα στο αυτοκίνητό μου, αναίσθητος, μπροστά σε μια πινακίδα του stop... Χρειάστηκα πολύ χρόνο για να συνέλθω».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker