kiss-logo
Now playingMWAKI ZERB
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο κιμπορντίστας των Stranglers

Ο Dave Greenfield «έφυγε» από τη ζωή όντας ένα ακόμα από τα θύματα της πανδημίας
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Dave Greenfield, κιμπορντίστας, συνθέτης, τραγουδιστής και μέλος των The Stranglers, «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή 3 Μαΐου, στην ηλικία των 71 ετών.

Η επίσημη αιτία θανάτου του ταλαντούχου μουσικού έχει άμεση σχέση με την πανδημία του Covid-19.

Ο Greenfield βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ύστερα από εξετάσεις και υπέκυψε τελικά μετά από παρατεταμένη παραμονή σε κλινική, όπου νοσηλευόταν για καρδιακά προβλήματα.

Ήταν ο βασικός συνθέτης του «Golden Brown», της μεγαλύτερης επιτυχίας των Stranglers. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1982 στη Μεγάλη Βρετανία και κατάφερε με την κυκλοφορία του να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση του UK singles chart.

Ο Greenfield συνέβαλε επίσης μεταξύ άλλων τρόπων κάνοντας δεύτερα φωνητικά στα τραγούδια της μπάντας και ερμήνευσε τα κύρια φωνητικά σε μερικές από τις πρώτες τους συνθέσεις.

Ο μπασίστας του συγκροτήματος, Jean-Jacques “JJ” Burnel, αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός δήλωσε: «Το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου, ο αγαπημένος μου φίλος και μακροχρόνιος συνεργάτης για 45 έτη, η μουσική ιδιοφυΐα Dave Greenfield, απεβίωσε όντας ένα από τα θύματα της μεγάλης πανδημίας του 2020».

Ο Hugh Cornwell, πρώην μέλος και τραγουδιστής του «Golden Brown», δήλωσε για τον Dave Greenfield: «Ο Dave ήταν ο λόγος διαφοροποίησης μεταξύ των Stranglers και κάθε άλλου συγκροτήματος της πανκ. Οι μουσικές ικανότητές του, σε συνδυασμό με την ευγενική παρουσία έδιναν μια ενδιαφέρουσα αίσθηση στο συγκρότημα. Θα πρέπει να τον θυμόμαστε για πάντα ως τον άνθρωπο που χάρισε στον κόσμο τη μουσική του Golden Brown».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker