kiss-logo
Now playingSTOP KILLING TIME C REAL
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Ημέρα της Γης: Ένα ψηφιακό φεστιβάλ μουσικής για τον πλανήτη

Την Ημέρα της Γης θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Michael Stipe των R.E.M., η Patti Smith, ο Flea των Red Hot Chili Peppers και άλλοι...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια εορτασμού της Ημέρας της Γης. Τους τελευταίους μήνες ο εορτασμός της επετείου αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς οι κάτοικοι σχεδόν όλων των περιοχών του πλανήτη υποφέρουν από την εμφάνιση και την εξάπλωση του Covid-19.

Για να σηματοδοτήσει την 50η επέτειο της Earth Day, ο φιλανθρωπικού χαρακτήρα οργανισμός «Pathway to Paris» ανακοινώνει τη διοργάνωση ενός μουσικού φεστιβάλ που θα μεταδοθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για τους απανταχού φίλους της μουσικής που μένουν στο σπίτι τηρώντας τις οδηγίες των γιατρών και επιστημόνων.

Το Pathway to Paris υποστηρίζει τις πόλεις που φιλοδοξούν να αναπτύξουν σχέδια δράσης για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ώστε να χρησιμεύσουν ως παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών για άλλες πόλεις του κόσμου που θα ακολουθήσουν.

Το φεστιβάλ «Earth Day 50» που διοργανώνεται από το Pathway to Paris, πρόκειται να μεταδοθεί ψηφιακά από τον επίσημο λογαριασμό του ιδρύματος στο Instagram, το απόγευμα της Κυριακής 26 Απριλίου.

Την Ημέρα της Γης θα τιμήσουν ερμηνεύοντας ζωντανά μερικές από τις επιτυχίες τους ο Michael Stipe των R.E.M., η Patti Smith, ο Flea των Red Hot Chili Peppers, o Nikolai Fraiture των Strokes, η Cat Power, ο Ben Harper και η Rain Phoenix μεταξύ άλλων.

«Καθώς η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ένα άγνωστο μέλλον, πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι είναι απλά παράλογο να εμμένουμε στην ίδια συμπεριφορά. Τόσο ως άτομα όσο και ως πλανήτης, βρισκόμαστε σε μια εποχή προβληματισμού και τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μεγάλες αλλαγές» δήλωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ σχετικά με το μουσικό event.

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα και έχουμε δει με τον Covid-19 τι μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται πραγματικά για να βρουν λύσεις σε μια εποχή κρίσης. Ας προχωρήσουμε στο μέλλον με ένα ανανεωμένο όραμα για το πώς θέλουμε να ζήσουμε. Ας το κάνουμε αυτό όχι μόνο για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές, αλλά για τα ζώα, τα δέντρα, για κάθε ζωντανό ον και είδος σε αυτήν τη Γη. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας καθώς χρησιμοποιούμε τις φωνές και την ψηφιακή τεχνολογία για να ευαισθητοποιήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε πόσο πραγματικά διασυνδεόμαστε όλοι, όχι μόνο ο ένας με τον άλλον, αλλά με τον μοναδικό και όμορφο πλανήτη μας. Τα λέμε την Κυριακή...».

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker