kiss-logo
Now playingFERRARI JAMES HYPE
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Οι U2 στηρίζουν τους Ιρλανδούς προσφέροντας ένα μεγάλο ποσό

Σε μια δωρεά ύψους 10,9 εκατομμυρίων δολαρίων προς την κυβέρνηση της Ιρλανδίας προχώρησαν οι U2...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σε μια δωρεά ύψους 10,9 εκατομμυρίων δολαρίων προς την κυβέρνηση της Ιρλανδίας προχώρησαν οι U2, συνεισφέροντας γενναιόδωρα στην καταπολέμηση της κρίσης που έφερε η εμφάνιση του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar δήλωσε ότι η κυβέρνηση επένδυσε ήδη ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες του ιατρικού προσωπικού για περισσότερο από μια δεκαετία.

Όπως ανακοινώθηκε από την κρατική πολιτική προστασία, η πρώτη παρτίδα του υλικού έχει φτάσει πριν από μερικές μέρες στη χώρα και θα συμβάλει καταλυτικά στην υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους φορείς και τα θύματα του ιού.

Η παρτίδα των ιατρικών προμηθειών μεταφέρθηκε με ειδική αεροπορική αποστολή στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και περιλάμβανε 40 από τους πολύτιμους και δυσεύρετους ιατρικούς αναπνευστήρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο Twitter: «Κάθε βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και το ευρύ κοινό είναι ευπρόσδεκτη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν υπάρχουν άνθρωποι που την προσφέρουν. Όταν αυτή η δύσκολη περίοδος τελειώσει, ίσως μπορέσουμε μάλιστα να δημιουργήσουμε ένα αποθεματικό ώστε να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που έχουν ανάγκη».

Όπως αναφέρεται στον τοπικό τύπο, η πρωτοβουλία του ροκ συγκροτήματος χρειάστηκε μόνο δέκα ημέρες για να υλοποιηθεί.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας που ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά του υλικού δήλωσε μάλιστα: «Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους αξιοθαύμαστους ανθρώπους στις πρώτες γραμμές των υπηρεσιών υγείας μας. Αισθανόμαστε υπερήφανοι και πολύ προνομιούχοι που μπορούμε χάρη στη βοήθεια των φίλων μας να εκπληρώσουμε το ρόλο μας».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker