kiss-logo
Now playingKISS ME SIX PENCE NONE THE RICHER
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Η πανδημία καταρρακώνει και τις πωλήσεις μουσικών άλμπουμ

Τραγικές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας από τον κορονοϊό και στην οικονομία...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Τραγικές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας από τον κορονοϊό και στην οικονομία, στις περισσότερες από τις χώρες που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με το πρόβλημα.

Η παγκόσμια κρίση έχει μεταξύ άλλων επηρεάσει και τις πωλήσεις άλμπουμ σε όλο τον κόσμο. Είτε αναφερόμαστε στις φυσικές πωλήσεις, είτε μιλάμε για τις ψηφιακές αγορές, τα στοιχεία των πωλήσεων στη βιομηχανία της μουσικής είναι αμείλικτα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πωλήσεις των άλμπουμ έχουν σημειώσει νέο αρνητικό ρεκόρ, το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί στη διάρκεια των τελευταίων 60 ετών.

Η παρατεταμένη παγκόσμια κρίση αναγκάζει τις συναυλίες, τις περιοδείες και τα φεστιβάλ σε υποχρεωτική ακύρωση ή στην καλύτερη περίπτωση σε αναβολή για τους προσεχείς μήνες, ενώ πρόσφατα αναφέρθηκε ότι και τα στοιχεία των ψηφιακών ακροάσεων δείχνουν εξίσου σημαντική πτώση.

Σύμφωνα με το Billboard 1,5 εκατομμύρια άλμπουμ έχουν πουληθεί στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει παρατηρηθεί στις πωλήσεις άλμπουμ από τα μέσα της δεκαετίας του '60.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι φυσικές πωλήσεις των άλμπουμ έχουν υποστεί τις συνέπειες του γενικού lockdown, του κλεισίματος των δισκοπωλείων και φυσικά της επιβολής του μέτρου «social distancing», που λειτουργούν αποτρεπτικά για κάθε λάτρη της μουσικής. Αρκετά καταστήματα συνεχίζουν φυσικά να διαθέτουν τα εμπορεύματά τους online, όμως η Amazon και άλλες εταιρίες έχουν σταματήσει αυτή την περίοδο να εφοδιάζουν τα ράφια τους με δίσκους βινυλίου, ώστε να δημιουργήσουν αποθηκευτικό χώρο για τα βασικά προϊόντα της πρώτης γραμμής.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker