kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ακυρώθηκε εν μέσω κρίσης του κορονοϊού

O διαγωνισμός έχει ανακληθεί λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε σε όλη την Ευρώπη...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για το 2020 ακυρώνεται λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη official page της Eurovision στο Twitter, ο διαγωνισμός που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Rotterdam τον Μάιο, έχει ανακληθεί, λόγω της «αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση του Covid-19 σε όλη την Ευρώπη».

Παρότι οι διοργανωτές δήλωσαν ότι «διερεύνησαν πολλές εναλλακτικές επιλογές», αναγκάστηκαν να παραδεχτούν τελικά ότι «είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί η ζωντανή εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί».

«Παρακαλούμε για την κατανόηση όλων των ανθρώπων, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε κάτω από το βάρος των συνεπειών αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης και περιμένουμε υπομονετικά περαιτέρω νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλη την ομάδα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Ολλανδία καθώς και σε όλα τα 41 μέλη του θεσμού, που εργάστηκαν τόσο σκληρά για τον σχεδιασμό του φετινού event».

Η υπεύθυνη ομάδα για τη διεξαγωγή του ετήσιου διαγωνισμού που διοργανώνεται ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, δήλωσε επίσης: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι γνωρίζοντας ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δεν θα μπορέσει να διοργανωθεί τον Μάιο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να προσφέρει αγάπη και υποστήριξη προς τον συνάνθρωπο, σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Η Eurovision αποτελεί τον δημοφιλέστερο διαγωνισμό τού είδους του που διοργανώνεται ανά τον κόσμο και ο αριθμός των τηλεθεατών που τον παρακολουθούν ετησίως εκτιμάται μεταξύ 100 και 600 εκατομμυρίων. Η φετινή διοργάνωση είχε προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου στην Ολλανδική πόλη, αφού ο Duncan Laurence κέρδισε το διαγωνισμό του 2019 για την Ολλανδία, με τη μπαλάντα του « Arcade».

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker