kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Πρόσκαιρη πτώση στις πωλήσεις των δίσκων του Michael Jackson

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί ύστερα από την προβολή του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους κόλπους των μουσικόφιλων και κυρίως στους φανατικούς οπαδούς του Michael Jackson, ύστερα από την προβολή του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που παρουσιάζει μια άλλη, σκοτεινή και ποινικά κολάσιμη πλευρά του βασιλιά της ποπ.

Οι πρώτες δυο ώρες του ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν στις 3 Μαρτίου στο τηλεοπτικό δίκτυο HBO, ενώ το υπόλοιπο μέρος ακολούθησε στη μικρή οθόνη την επόμενη μέρα. Στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην Αμερική αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Wade Robson και James Safechuck μέσω των ισχυρισμών τους, που στρέφονται κατά του βασιλιά της ποπ και διχάζουν την κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την αναφορά της Nielsen Music, που καταγράφει τις πωλήσεις άλμπουμ στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ύστερα από την προβολή του ντοκιμαντέρ η μουσική του Michael Jackson έχει σημειώσει πρόσκαιρη πτώση τόσο στις φυσικές, όσο και στις ψηφιακές πωλήσεις άλμπουμ.

Οι συνολικές φυσικές πωλήσεις του «βασιλιά» καθώς και των Jackson 5, μειώθηκαν σε ποσοστό 39% στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, με εξαίρεση τις ψηφιακές πωλήσεις των τραγουδιών που αυξήθηκαν κατά 6% μόνο. Εντούτοις, στην τελική αποτύπωση και με βάση τα πλήρη στοιχεία πωλήσεων που αναφέρει η Nielsen Music για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Μαρτίου, οι συνολικές πωλήσεις των άλμπουμ του Jackson φαίνεται πως αυξήθηκαν.

Προς το παρόν δεν είναι ωστόσο σαφές το αν θα αποτυπωθεί και στα chart η όποια μεταβολή στις πωλήσεις, όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι η Sia μεταξύ άλλων διασημοτήτων, έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό των δυο «πρωταγωνιστών» του ντοκιμαντέρ, δηλώνοντας πως τους πιστεύει και τους παροτρύνει να συνεχίσουν τη δημοσίευση των ισχυρισμών τους.

«Αγαπητοί Wade και James, σας πιστεύω και σας αγαπώ. Συνεχίστε έτσι», έγραψε η Sia στον λογαριασμό της στο Twitter.

Στο μεταξύ, οι κληρονόμοι και η οικογένεια του Jackson, έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον ερμηνευτή των μεγαλύτερων ίσως επιτυχιών στην ιστορία της ποπ μουσικής, υπενθυμίζοντας ότι είχε αθωωθεί το 2005 για τις κατηγορίες που κατά τη γνώμη τους είναι ψευδείς.

Η κόρη του Michael, Paris Jackson, έσπασε επίσης τη σιωπή της, δηλώνοντας μέσω του Twitter: «Αντιλαμβάνομαι τον πόνο και την απόγνωση που μπορεί να οδηγήσουν σε εκμετάλλευση, όμως το να αντιδρά κανείς με ψυχραιμία είναι πάντα πιο λογικό από την οργή. Είναι νομίζω καλύτερα να ηρεμήσουμε και να περιμένουμε».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker