kiss-logo
Now playingCOSE DELLA VITA (CAN'T STOP THINKING OF YOU) EROS RAMAZZOTTI & TINA TURNER
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Λογοκρίνεται η μουσική στην Ασία

Οι αρχές της Ινδονησίας, απαγόρευσαν τη μετάδοση μερικών τραγουδιών «δυτικής προέλευσης»...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Ed Sheeran και η Ariana Grande είναι αναμφισβήτητα δυο από τους δημοφιλέστερους σύγχρονους αστέρες της ποπ. Τα τραγούδια τους γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σχεδόν σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η φήμη των δυο καλλιτεχνών έχει φτάσει μέχρι και τη νοτιοανατολική Ασία.

Οι αρχές της Ινδονησίας, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη μετάδοση και την αναπαραγωγή μερικών τραγουδιών «δυτικής προέλευσης», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επιτυχίες των Ed Sheeran και Ariana Grande.

Η λογοκρισία έχει σχέση με τους στίχους των αγαπημένων τραγουδιών και όχι με το ρυθμό ή τη σύνθεση.

Σύμφωνα με το πόρισμα μιας επιτροπής που ελέγχει τη μετάδοση των τραγουδιών στην επαρχία West Java στην Ινδονησία, ένας κατάλογος με 85 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων 17 τραγουδιών ποπ μουσικής, κρίνονται ως ακατάλληλα για ανηλίκους και θα πρέπει να μεταδίδονται από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση μόνο τις βραδυνές ώρες.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που απαγορεύεται δεν είναι τα τραγούδια, αλλά οι στίχοι των τραγουδιών που χαρακτηρίζονται ως πορνογραφία και αισχρολογία», δηλώνει ο Rahmat Arifin, επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου.

Η λίστα με τα απαγορευμένα τραγούδια περιλαμβάνει το «Shape of You» του Ed Sheeran, το «Love Me Harder» της Ariana Grande, το «That's What I Like» του Bruno Mars, το «Wild Thoughts» της Rihanna και το «Mr. Brightside» των Killers μεταξύ άλλων.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker