kiss-logo
Now playingCOSE DELLA VITA (CAN'T STOP THINKING OF YOU) EROS RAMAZZOTTI & TINA TURNER
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Βρετανοί οι τρεις πρώτοι μουσικοί στον κατάλογο του Forbes

Ας δούμε λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, ποιοι καλλιτέχνες είχαν την καλύτερη τύχη...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι τελευταίες μέρες κάθε χρόνου αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία για τους εκπροσώπους του μουσικού τύπου, να καταγράψουν και να αποτυπώσουν συνοπτικά τις καλύτερες κυκλοφορίες βάσει των ποιοτικών χαρακτηριστικών αλλά και τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες με βάση τις οικονομικές απολαβές.

Ας δούμε λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, ποιοι καλλιτέχνες είχαν την καλύτερη τύχη το 2018, αναφορικά με το σύνολο των εσόδων τους.

Σε πρώτη ανάλυση φαίνεται πως το αμερικανικό hip-hop είναι το κυρίαρχο μουσικό είδος, όσον αφορά τη συχνότερη παρουσία στις διαδικτυακές πλατφόρμες, τα μουσικά κανάλια αλλά και τη μαζικότερη μετάδοση τραγουδιών.

Έτσι, μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για ορισμένους ότι οι τρεις κορυφαίοι καλλιτέχνες του 2018, με βάση τις μετρήσεις του Forbes δεν προέρχονται από την Αμερική αλλά τη Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για τον Ed Sheeran που κατατάσσεται στην τρίτη θέση με συνολικά έσοδα προ φόρων της τάξης των 110 εκατομμυρίων δολαρίων, τους Coldplay που ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 115,5 εκατομμύρια δολάρια και φυσικά τους U2 που διεκδικούν την κορυφή του καταλόγου με έσοδα 118 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι συναυλίες εξακολουθούν να αποτελούν την πιο προσοδοφόρα ενασχόληση, αντίθετα με τις πωλήσεις των άλμπουμ και το διαδικτυακό streaming.

Αν και ο κατάλογος δεν εμφανίζει εκπροσώπους της ραπ μουσικής στην πρώτη πεντάδα, οι εκπρόσωποι του είδους που διαπρέπει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, απολαμβάνουν επίσης την επιτυχία τους, που όμως μεταφράζεται σε λίγο μικρότερες οικονομικές απολαβές.

Την υπόλοιπη λίστα πάντως συμπληρώνουν, ο Bruno Mars που για πρώτη χρονιά πλησίασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια, η Katy Perry και η Taylor Swift που ακολουθούν με 80 εκατομμύρια έκαστη, ο Kendrick Lamar που εμφανίζει έσοδα της τάξης των 58 εκατομμυρίων και ο Calvin Harris του οποίου τα έσοδα αγγίζουν τα 48 εκατομμύρια δολάρια.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker