kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο Ed King των Lynyrd Skynyrd

Ο Εντ Κινγκ, πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd απεβίωσε αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο της ροκ μουσικής...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Εd King, πρώην κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd και ένας εκ των δημιουργών της τεράστιας επιτυχίας του συγκροτήματος, «Sweet Home Alabama», απεβίωσε στις 22 Αυγούστου αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο της ροκ μουσικής.

Ο Κινγκ γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1949 στο Glendale της Καλιφόρνια και υπήρξε μέλος των θρυλικών Lynyrd Skynyrd από το 1972 ως το 1975 και ξανά από το 1987 μέχρι το 1996.

Ο Ed King είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα το 1975 στη διάρκεια της περιοδείας «Torture» για να αντικατασταθεί ένα χρόνο αργότερα από τον Steve Gaines που μαζί με την αδελφή του Cassie Gaines και τον βασικό τραγουδιστή του συγκροτήματος Ronnie Van Zant, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα τον Οκτώβριο του 1977.

Στα μέσα της δεκαετίας του '60, ο Κινγκ δημιούργησε το συγκρότημα της ψυχεδελικής ροκ, Strawberry Alarm Clock, ενώ το 2011 υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς.

Ο μουσικός που έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στο Τενεσί στην ηλικία των 68 ετών, είχε ενεργό ρόλο ως κιθαρίστας και μπασίστας του συγκροτήματος και βοήθησε στη διαμόρφωση του χαρακτηριστικού ήχου των Skynyrd. Οι δεξιότητές του στην κιθάρα αποτέλεσαν βασικό στοιχείο για την ηχογράφηση κυρίως των τριών πρώτων άλμπουμ του συγκροτήματος: Lynyrd Skynyrd, Second Helping και Nuthin' Fancy.

Ο Γκάρι Ρόσινγκτον, κιθαρίστας και εκ των ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος, δήλωσε «σοκαρισμένος και λυπημένος» από τον θάνατο του Εντ Κινγκ.

«Ήταν αδερφός μας, ένας σπουδαίος τραγουδοποιός και κιθαρίστας. Θα συναντήσει τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος στον παράδεισο της Rock N' Roll. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στην οικογένειά του».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker