kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Διαφορετική η φωνή της Adele ύστερα από τον τοκετό

Σύμφωνα με δήλωσή της, η φωνή της Adele «χαμήλωσε» κατά μερικές οκτάβες ύστερα από τον τοκετό...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Adele έχει αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο για το χάρισμα της φωνής της και πολλοί κάνουν λόγο για ένα μοναδικό φαινόμενο από εκείνα που εμφανίζονται μια φορά σε κάθε γενιά.

Εντούτοις, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η φωνή της Adele «χαμήλωσε» κατά μερικές οκτάβες ύστερα από τον τοκετό.

Είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η βραβευμένη με βραβείο Grammy τραγουδίστρια θα αντιμετώπιζε οποιαδήποτε δυσκολία να ερμηνεύσει ένα τραγούδι, ειδικότερα ένα από τα δικά της.

Μιλώντας όμως στο κοινό μιας συναυλίας της στην Αυστραλία, η διάσημη τραγουδίστρια δήλωσε ότι η φωνή της ήταν αρκετά διαφορετική στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η φωνή της έμοιαζε με ανδρική τους τελευταίους μήνες ενώ ήταν σίγουρα πιο «χαμηλή» κατά μερικές οκτάβες μετά τον τοκετό.

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Sussex στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε ότι πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο, καθώς υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν ότι η εγκυμοσύνη και ο τοκετός μπορούν να προκαλέσουν μια προσωρινή αλλαγή στις φωνές των γυναικών.

Η έρευνα διεξήχθη σε 600 γυναίκες, των οποίων η φωνή ηχογραφήθηκε και μελετήθηκε σε ένα φάσμα 10 ετών, πέντε εκ των οποίων πριν γίνουν μητέρες και πέντε μετά τη γέννα. Σύμφωνα με το πόρισμα, η φωνή των νέων μητέρων μπορεί να ακούγεται χαμηλότερη και πιο μονότονη μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους. Η αλλαγή περιγράφεται ως «φωνητική αρρενωπότητα» και μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

Μια από τις πιθανές εξηγήσεις είναι ότι οι γυναίκες αναγκάζονται να προσαρμόσουν τη φωνή τους ώστε να ακούγονται πιο αυταρχικές, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με τη νέα πρόκληση της γονικής μέριμνας».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker