kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Burak Yeter - Teenage Runaway

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Teenage Runaway» του Burak Yeter και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Burak Yeter γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1982 στην Τραπεζούντα και είναι γνωστός DJ, παραγωγός και remixer.

Είναι επίσης πρόεδρος και ιδρυτής της δισκογραφικής Connection Records.

Σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, άρχισε να παίζει πιάνο το 1987 και κιθάρα το 1990. Tο 1999 ίδρυσε το πρώτο του συγκρότημα με τίτλο "Tatbikat". Σπούδασε ηχοληψία στο Λονδίνο.

Το 2004 κέρδισε το "MTV Burn & Best DJ Contest". Από το 2006 δημιούργησε τις δικές του remix εκδοχές σε επιτυχίες μιας σειράς συγκροτημάτων και καλλιτεχνών όπως είναι οι Depeche Mode, οι Black Eyed Peas, η Alicia Keys, ο Usher, ο Bruno Mars, ο Sam Smith, η Beyoncé και άλλοι. Το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο «For Action» κυκλοφόρησε το 2005 από τη δισκογραφική Dokuz Sekiz Müzik, όπου κυκλοφόρησε επίσης το δεύτερο άλμπουμ του «For Message Vol. 2».

Το 2009 ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρία «Connection Records», με έδρα και στούντιο στην Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ και το Λος Άντζελες. Ο Burak Yeter κέρδισε βραβεία για τα remix του το 2010 και το 2012 στα «Kral TV Music Awards» του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Kral TV. Το 2012 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του «Blue».

Έγινε ευρύτερα γνωστός με τη πανευρωπαϊκή επιτυχία «Tuesday» που κυκλοφόρησε το 2016 και κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή σε διάφορα chart και ήταν το 10ο δημοφιλέστερο τραγούδι στην παγκόσμια κατάταξη του Shazam το 2017.

Ο Burak Yeter, επιστρέφει δυναμικά με το καινούργιο σινγκλ «Teenage Runaway», προπομπό του επερχόμενου άλμπουμ του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου.

Αυτή την περίοδο, ο Yeter εργάζεται πάνω στη μουσική του σε στούντιο ηχογράφησης στο Άμστερνταμ, ενώ όταν του δίνεται η ευκαιρία περιοδεύει σε όλο τον κόσμο.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Teenage Runaway» του Burak Yeter και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker