kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Tate McRae - You Broke Me First

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «You Broke Me First» της Tate McRae και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«You Broke Me First» είναι ο τίτλος του σινγκλ της τραγουδίστριας από τον Καναδά Tate McRae. H Tatum Rosner McRae, έχει γεννηθεί το 2003 και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τις ικανότητές της στο τραγούδι, τη σύνθεση και το χορό.

Η McRae συμμετείχε στην ηλικία των 13 ετών στην Αμερικανική εκπομπή διαγωνισμού ταλέντων «So You Think You Can Dance» και συνέχισε την πορεία της στη βιομηχανία της μουσικής μέχρι το 2017 όταν το τραγούδι της «One Day» έγινε viral στην πλατφόρμα του YouTube.

Το 2019 κατάφερε τελικά να υπογράψει ένα συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία RCA Records, που οδήγησε στην ηχογράφηση του ντεμπούτο EP «All the Things I Never Said», που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020.

Αρκετοί κριτικοί μουσικής περιγράφουν το φαινόμενο της ανερχόμενης star ως «τη νεαρή χορεύτρια που θα είναι το επόμενο ποπ είδωλο», ενώ άλλοι κάνουν λόγο για «την απάντηση του Καναδά στην Billie Eilish».

Το σινγκλ «You Broke Me First» (ο τίτλος συχνά αναφέρεται με πεζά γράμματα) κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου 2020 από την RCA Records, ως το πρώτο σινγκλ από το επερχόμενο, δεύτερο extended play της νεαρής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού.

Το τραγούδι κέρδισε ραδιοφωνικό airplay στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο του 2020 ενώ ένα μήνα αργότερα κατάφερε να ξεπεράσει τις 2,5 εκατομμύρια ψηφιακές ακροάσεις ανά ημέρα, στην πλατφόρμα του Spotify. Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου κυκλοφόρησε επίσης μια remix εκδοχή του τραγουδιού από τον Γερμανό DJ Luca Schreiner.

Εξαιρετική ήταν η ανταπόκριση του «You Broke Me First» και στους καταλόγους επιτυχιών αρκετών χωρών, αφού έγινε Top 10 επιτυχία στο UK Singles και το Irish Singles Chart, ενώ στη Νέα Ζηλανδία κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο.18 και αποτέλεσε το πρώτο σινγκλ της McRae στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνοντας μέχρι τη θέση 63 του Billboard Hot 100.

Η Tate McRae αναφέρει σχετικά: «Το τραγούδι αναφέρεται σε κάποιον που βρίσκεται σε μια σχέση αλλά αδιαφορεί τελείως για το άλλο πρόσωπο και αποχωρεί, για να επιστρέψει έξι μήνες αργότερα παρακαλώντας, όμως αυτή τη φορά χωρίς καμία ανταπόκριση».

Το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού κυκλοφόρησε πριν από πέντε μήνες περίπου. Η Tate McRae, η οποία έχει περισσότερους από 2,66 εκατομμύρια subscribers στο κανάλι της στο YouTube μέχρι σήμερα, υπογράφει τη σκηνοθεσία του βίντεο, που βιντεοσκόπησε με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «You Broke Me First» της Tate McRae και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker