kiss-logo
Now playingEVERYBODY (BACKSTREET'S BACK) BACKSTREET BOYS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Kaleo – Backbone

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Backbone» των Kaleo και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι Kaleo δημιουργήθηκαν το 2012 στην Ισλανδία και κινούνται ως επί το πλείστον στο χώρο του indie pop/rock, με αναφορές στη folk μουσική και τα blues.

Τα μέλη του συγκροτήματος αποτελούν οι: Jökull Júlíusson στα φωνητικά, David Antonsson στα τύμπανα και Daníel Kristjánsson στο μπάσο.

Οι τρεις μουσικοί ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με το συγκρότημα από την ηλικία των 17, όντας συμμαθητές και φίλοι από τα χρόνια του δημοτικού σχολείου στη μικρή πόλη του Mosfellsbaer έξω από Ρέικιαβικ.

Λίγο αργότερα προστέθηκε στο line up του συγκροτήματος και ο κιθαρίστας Rubin Pollock. Το όνομα του συγκροτήματος σημαίνει «Ο Ήχος» στη γλώσσα των κατοίκων της Χαβάης.

Έγιναν γνωστοί σύντομα, με την κυκλοφορία του σινγκλ τους «Vor í vaglaskógi» που κέρδισε ραδιοφωνικό airplay στην πατρίδα τους αρχικά. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί άλλωστε μέρος του σάουντρακ της τηλεοπτικής σειράς «Trapped».

Στις αρχές του 2015 το συγκρότημα μετακόμισε στο Όστιν του Τέξας, καθώς υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Atlantic Records και το Triple 8 Management.

Δυο χρόνια αργότερα το συγκρότημα προτάθηκε για βραβείο Γκράμι, στην κατηγορία «Καλύτερη ροκ ερμηνεία».

Το 2020 οι Kaleo κυκλοφορούν το νέο τους σινγκλ με τίτλο «Backbone», που φιλοδοξεί να ακολουθήσει πιστά την επιτυχημένη πορεία των «I Want More», «Break My Baby» και «Alter Ego». Τη μουσική της νέας επιτυχίας υπογράφει ο τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος JJ Julius Son.

Η Ισλανδική μπάντα επιστρέφει με νέα τραγούδια, μετά την παγκόσμια επιτυχία τους το 2016, το υποψήφιο για Grammy «No Good», το χρυσό σε πωλήσεις «All The Party Girls» και το διπλά πλατινένιο «Way Down We Go».

Ύστερα από πέντε δισεκατομμύρια ψηφιακές ακροάσεις, αμέτρητα συναυλιακά sold-out από το Λονδίνο έως τη Μόσχα σε μια μεγάλη non-stop περιοδεία διάρκειας τριών χρόνων, οι Kaleo είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο δισκογραφικό βήμα τους, που θα έχει τίτλο: «Surface Sounds».

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Backbone» των Kaleo και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker