kiss-logo
Now playingYOU TWOFACE
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Billie Eilish - Everything I wanted

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Everything I Wanted» της Billie Eilish και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Everything I Wanted» είναι ο τίτλος του σινγκλ της Αμερικανής ερμηνεύτριας Billie Eilish.

Τη σύνθεση υπογράφει η Eilish και ο αδελφός της Finneas O'Connell, ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή. Το σινγκλ κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου 2019, από τη δισκογραφική Darkroom και την Interscope Records. Η σύνθεση περιγράφεται ως ποπ, με στοιχεία electronica και indie pop. Η μίνιμαλ ενορχήστρωση ακολουθεί το θέμα του τραγουδιού και αποδίδει το σκοτεινό κλίμα που αποπνέει το ύφος της σύνθεσης.

Όπως αναφέρει η Billie Eilish, εμπνεύστηκε το τραγούδι ύστερα από ένα όνειρο στο οποίο η ίδια έχασε τη ζωή της πέφτοντας από την περίφημη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο.

Το κομμάτι ξεκινά άλλωστε με την τραγουδίστρια να δηλώνει ότι πήδηξε από τη γέφυρα για να αυτοκτονήσει. Οι στίχοι αναφέρουν: «Νόμιζα ότι μπορούσα να πετάξω. Οπότε πήδηξα από τη γέφυρα. Κανείς δεν φώναξε. Ούτε καν το πρόσεξαν»...

Το τραγούδι αναφέρεται επίσης στο πώς αισθάνεται η Eilish για το θέμα της διασημότητας. Όπως λέει μάλιστα, αν και είναι πολύ ευγνώμων που μπορεί να γράφει μουσική για τους οπαδούς της σε όλο τον κόσμο, η φήμη μπορεί μερικές φορές να εξελιχθεί σε πρόβλημα γι 'αυτήν. Σύμφωνα με την Eilish, το τραγούδι μιλά για τη σχέση που έχει η ίδια με τον αδελφό της και το γεγονός ότι ο Finneas θα βρίσκεται για πάντα στο πλευρό της.

Η ανταπόκριση του κοινού και των κριτικών μουσικής στο σινγκλ ήταν εξαιρετική. Με την κυκλοφορία του το «Everything I Wanted» κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στα chart επιτυχιών αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων η Ιρλανδία και η Νορβηγία.

Έφτασε μέχρι την όγδοη θέση του US Billboard Hot 100, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία έφτασε μέχρι την τρίτη θέση του UK Singles Chart και έγινε διπλά πλατινένιο στην Αυστραλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Billie Eilish επιμελήθηκε επίσης τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ που συνόδευσε την κυκλοφορία του σινγκλ. Το βίντεο αναρτήθηκε στο προσωπικό της κανάλι του YouTube στις 23 Ιανουαρίου 2020, με την Billie και τον Finneas να έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Eilish αναφέρει σχετικά με τη δημιουργία του βίντεο: «Ο αδελφός μου και εγώ γράψαμε αυτό το τραγούδι με άξονα τη σχέση μας και το γεγονός ότι θα είμαστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα εικαστικό που να τονίζει ότι ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε, θα είμαστε πάντα κοντά ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι το δεύτερο βίντεο που έχω σκηνοθετήσει. Δουλέψαμε τόσο σκληρά, ατελείωτες ώρες για το αποτέλεσμα».

Η Billie Eilish ερμήνευσε την επιτυχία της ζωντανά αρκετές φορές στη σκηνή, όντας καλεσμένη σε δημοφιλή τηλεοπτικά show. Το «Everything I Wanted» συμπεριλήφθηκε επίσης στο setlist δυο περιοδειών, το 2019 στην When We All Fall Asleep και το 2020 στην Where Do We Go? World Tour.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Everything I Wanted» της Billie Eilish και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker