kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Lady Gaga & Ariana Grande - Rain On Me

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Rain on Me» των Lady Gaga & Ariana Grande και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Rain on Me» είναι ο τίτλος του σινγκλ που αποτέλεσε το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Lady Gaga και Ariana Grande.

Τη σύνθεση υπογράφει η Gaga και η Grande, σε συνεργασία με τους Nija Charles, Rami Yacoub, Boys Noize και τον παραγωγό του «Chromatica» Michael Tucker γνωστού και ως BloodPop.

Κυκλοφόρησε στις 22 Μαΐου 2020 ως το δεύτερο σινγκλ από το επερχόμενο έκτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της Gaga «Chromatica». Η διάσημη τραγουδίστρια ανακοίνωσε επίσημα την επερχόμενη κυκλοφορία στις 22 Απριλίου 2020 για πρώτη φορά, ενώ η Gaga μαζί με την Grande ανάρτησαν ταυτόχρονα το εξώφυλλο του σινγκλ στους λογαριασμούς τους στο Instagram και το Twitter μια εβδομάδα αργότερα.

Η σύνθεση περιλαμβάνει στοιχεία dance-pop, disco, house και electropop μουσικής, ενώ είναι εμφανής η επιρροή από τη χορευτική σκηνή της δεκαετίας του '90 και τη γαλλική ηλεκτρονική μουσική.

Το τραγούδι περιλαμβάνει samples από τη σύνθεση της Αμερικανής ερμηνεύτριας Gwen McCrae, «All This Love That I'm Giving» που γνώρισε επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του '70 και ερμήνευσε μεταξύ άλλων το «Always on My Mind» που αργότερα εκτόξευσε στα chart επιτυχιών ο σπουδαίος Elvis Presley και διασκεύασαν πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

Η Gaga περιγράφει μάλιστα το τραγούδι ως μια «γιορτή των δακρύων», καθώς το νόημα των στίχων έχει άμεση αναφορά στην προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλουμε όλοι καθημερινά, παρά τις δυσκολίες της ζωής.

Με την κυκλοφορία του, το «Rain on Me» έλαβε θετική ανταπόκριση από τους απανταχού μουσικοκριτικούς, με ιδιαίτερο έπαινο για τις φωνητικές δεξιότητες και των δύο ερμηνευτριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ξεπέρασε τις 10,2 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify μόνο στη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών από την κυκλοφορία του, κάνοντας τη θεαματικότερη είσοδο για το 2020 στην πλατφόρμα, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία κυριάρχησε στα download και streaming charts και κατέκτησε την κορυφή του UK Singles Chart.

Το βίντεο κλιπ του «Rain on Me» κυκλοφόρησε στις 22 Μαΐου 2020, υπό τη σκηνοθεσία του Robert Rodriguez, ο οποίος είναι γνωστός στη βιομηχανία του κινηματογράφου για μια σειρά εμπορικών επιτυχιών, μεταξύ των οποίων οι ταινίες: «Dusk Till Dawn», «Sin City: A Dame to Kill For», «Planet Terror», «Machete» και άλλες.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Rain on Me» των Lady Gaga & Ariana Grande και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker