kiss-logo
Now playingALWAYS BON JOVI
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

The Weeknd - Blinding Lights

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Blinding Lights» του The Weeknd και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A

«Blinding Lights» είναι ο τίτλος της επιτυχίας του Καναδού τραγουδιστή και συνθέτη που έγινε ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο The Weeknd.

Το αληθινό όνομα του νεαρού μουσικού είναι Abel Makkonen Tesfaye. Γεννήθηκε το 1990 και κατάφερε να ενταχθεί στην παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής, ξεκινώντας το 2010 δημοσιεύοντας τα τραγούδια του ανώνυμα στην πλατφόρμα του YouTube.

Το «Blinding Lights» είναι ουσιαστικά το δεύτερο σινγκλ που ξεχώρισε μέσα από το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Weeknd, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο «After Hours».

Ο The Weeknd έγραψε και έκανε την παραγωγή στο τραγούδι σε συνεργασία με τους Max Martin και Oscar Holter, με τους Belly και Jason Quenneville να συνεπικουρούν στη σύνθεση του κομματιού.

Με την κυκλοφορία του το «Blinding Lights» έγινε Νο.1 επιτυχία σε 32 χώρες συνολικά, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες χάρισε στο δημιουργό του το πέμπτο κατά σειρά νούμερο ένα σινγκλ στο Billboard Hot 100 chart.

Στο Hot R&B Songs Chart κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στις 7 Μαρτίου 2020, χαρίζοντας στον Weeknd το έβδομο Νο.1 στο συγκεκριμένο chart, περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλον καλλιτέχνη.

Στο Digital Song Sales chart, το σινγκλ έφτασε μέχρι την πρώτη θέση στις 23 Μαρτίου 2020, ενώ στις 30 Μαρτίου κατάφερε επίσης να φτάσει στην κορυφή του Billboard Hot 100.

Στο Rolling Stone Top 100 Songs, έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση του chart, μένοντας μια θέση μόνο πίσω από το Νο.1, που ήταν το σινγκλ «Heartless» του ίδιου δημιουργού, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία ήταν το πρώτο Νο. 1 σινγκλ του Καναδού τραγουδοποιού.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του καλλιτέχνη από την πόλη Τορόντο του Οντάριο, σε μια σειρά από χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία και άλλες.

Στις 24 Νοεμβρίου 2019, το «Blinding Lights» προβλήθηκε στη Γερμανική τηλεόραση στο πλαίσιο μιας εμπορικής διαφήμισης για ένα μοντέλο αυτοκινήτου, με τον καλλιτέχνη να προαναγγέλει λίγες μέρες αργότερα στα social media την επιστροφή του στους καταλόγους επιτυχιών.

Ο Abel Tesfaye εκμυστηρεύτηκε σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard την αγάπη του για τη μουσική της δεκαετίας του '80.

«Ανέκαθεν ένιωθα μεγάλο θαυμασμό για την εποχή πριν γεννηθώ. Μπορείτε να το διακρίνετε και στις πρώτες mixtape ηχογραφήσεις που έφτιαξα στα 80's. Συγκροτήματα όπως Siouxsie and the Banshees και Cocteau Twins παίζουν τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη του ήχου μου. Μερικές φορές με βοηθούν να δημιουργήσω ένα νέο ήχο, και άλλες φορές είναι απλά τόσο αναγνωρίσιμα στη μουσική μου. Απλά χαίρομαι που αυτός ο ήχος έχει απήχηση στην εποχή μας».

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στην on-and-off σχέση που έχει ο Tesfaye με το μοντέλο Bella Hadid, ενώ γίνεται επίσης αναφορά στην πόλη του Λας Βέγκας, με το ψευδώνυμο «Sin City».

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Blinding Lights» του The Weeknd και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker