kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Maroon 5 – Memories

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Memories» των Maroon 5 και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

To «Memories» των Maroon 5 κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική 222 και την Interscope Records στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 ως το πρώτο σινγκλ από το επερχόμενο, έβδομο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος.

Την παραγωγή του σινγκλ υπογράφει ο frontman και τραγουδιστής των Maroon 5, Adam Levine, σε συνεργασία με την ομάδα των The Monsters and the Strangerz, ενώ η σύνθεση ανήκει στους Adam Levine, Stefan Johnson, Jordan Johnson, Michael Pollack, Jacob Kasher Hindlin, Jon Bellion και Vincent Ford.

Η βασική γραμμή του τραγουδιού είναι εμπνευσμένη από την κλασική σύνθεση «Canon» του Γερμανού συνθέτη, οργανίστα και μουσικοδιδάσκαλου Johann Pachelbel που έζησε από το 1653 ως το 1706 και συνέδεσε το όνομά του με την μπαρόκ μουσική.

Το σινγκλ των Maroon 5 είναι αφιερωμένο στον Jordan Feldstein, προσωπικό φίλο του Levine και μάνατζερ του συγκροτήματος, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Adam Levine: «Αυτό το τραγούδι είναι για τον καθένα που βίωσε σε κάποια στιγμή της ζωής του μια μεγάλη απώλεια. Με άλλα λόγια, αυτό το τραγούδι είναι για όλους εμάς».

Ο James Valentine, κιθαρίστας του συγκροτήματος συμπληρώνει ακόμα ότι: «Είναι ένα διαφορετικό είδος τραγουδιού για εμάς, είναι όμως ένα σημαντικό τραγούδι. Ξέρετε, βιώσαμε μια απώλεια τα προηγούμενα χρόνια. Και μόλις ακούσαμε τις βασικές νότες του τραγουδιού σκεφτήκαμε ότι ταιριάζει απόλυτα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν».

Λίγο μετά την κυκλοφορία του, στις 5 Οκτωβρίου 2019 το «Memories» έφτασε στη θέση Νο. 22 του US Billboard Hot 100 chart, ενώ κατάφερε αργότερα να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να γίνει το δέκατο συνολικά Top 5 σινγκλ του συγκροτήματος στο εν λόγω chart, μια διάκριση που μόνο οι Rolling Stones έχουν καταφέρει στα 61 χρόνια ύπαρξης του θεσμού.

Το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού κυκλοφόρησε στις 8 Οκτωβρίου 2019 στην πλατφόρμα του YouTube. Τη σκηνοθεσία του υπογράφει ο David Dobkin, ενώ τα γυρίσματα ανέλαβε ο κινηματογραφιστής Jeff Cronenweth. Το βίντεο έχει σαφείς αναφορές στο κλασικό πια βίντεο της Sinead O'Connor «Nothing Compares 2 U» που κυκλοφόρησε το 1990. Στην εκδοχή των Marron 5, ο Adam Levine ερμηνεύει το τραγούδι του σε παρόμοιο ύφος, ενώ στο τέλος του τραγουδιού γίνεται αναφορά στον «Jordi» Feldstein.

Στις 29 Νοεμβρίου του ίδιου έτους κυκλοφόρησε επίσης μια ακόμα εκδοχή του βίντεο, βασισμένη σε χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων, στο επίσημο YouTube channel του συγκροτήματος. Το βίντεο έχουν σκηνοθετήσει οι Andrew S. Cohen και Ryan Kieffer, ενώ την παραγωγή του υπογράφουν τα Confidential Cartoon Studios.

Η τηλεοπτική πρεμιέρα του «Memories» έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2019, στην εκπομπή της Ellen DeGeneres, ενώ την 1η Φεβρουαρίου 2020 οι Maroon 5 ερμήνευσαν την επιτυχία τους στο πλαίσιο του Super Bowl στο Μαϊάμι, σε μια εκδήλωση για τη μνήμη του παγκόσμια αναγνωρισμένου αθλητή του μπάσκετ Kobe Bryant.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Memories» των Maroon 5 και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker