kiss-logo
Now playingUN ATTIMO DI PACE EROS RAMAZZOTTI
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Dua Lipa - Don't Start Now

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Don't Start Now» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Don't Start Now» είναι ο τίτλος του σινγκλ που περιλαμβάνεται στο δεύτερο και πολυαναμενόμενο άλμπουμ της Dua Lipa, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 με τον ευρηματικό τίτλο «Future Nostalgia».

Πρόκειται για μια σύνθεση που περιγράφεται ως χορευτική nu-disco, με στοιχεία disco, Eurodance και 80's.

Κυκλοφόρησε ως πρώτο σινγκλ του άλμπουμ στις 31 Οκτωβρίου 2019, από τη δισκογραφική Warner Records. Η Lipa έγραψε το τραγούδι σε συνεργασία με την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από την προηγούμενη επιτυχία «New Rules», δηλαδή με τους Caroline Ailin, Emily Warren και Ian Kirkpatrick.

Σύμφωνα με την Lipa, οι στίχοι προτρέπουν τις γυναίκες «να προχωρήσουν» και να μην μένουν σε μια προβληματική σχέση που ανήκει στο παρελθόν και «να μην αφήνουν κανέναν να το εμποδίσει αυτό». Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα τραγούδι που ενθαρρύνει την ανεξαρτησία των γυναικών και έρχεται σαν μια συνέχεια του «New Rules», να επιβεβαιώσει ότι οι συγκεκριμένες οδηγίες που περιγράφει η παλαιότερη επιτυχία της λειτουργούν αποτελεσματικά.

Με την κυκλοφορία του, το «Don't Start Now» γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του UK Singles Chart αλλά και του US Billboard Hot 100.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε μάλιστα την επιτυχία του «New Rules» και έγινε το δημοφιλέστερο hit της νεαρής ερμηνεύτριας, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία παρέμεινε στο Top 10 περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο hit Βρετανής ερμηνεύτριας στο chart, και είναι το τέταρτο σινγκλ Βρετανής καλλιτέχνιδας που παράμεινε περισσότερο συνολικά.

Η νέα σύνθεση της Dua Lipa κατάφερε επίσης να ενταχθεί στο Top 10 επιτυχιών σε περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες και κατέκτησε μάλιστα την πρώτη θέση σε χώρες όπως η Κροατία, το Εκουαδόρ, η Ιρλανδία, η Σιγκαπούρη και η Σλοβενία.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο Αυστραλός – Αμερικανός Nabil Elderkin, με τον οποίο η Lipa εργάστηκε για τη διαφημιστική καμπάνια αρώματος γνωστού οίκου μόδας.

Τα γυρίσματα του βίντεο πραγματοποιήθηκαν στο Μπρούκλιν τον Οκτώβριο του 2019 και το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του YouTube την 1η Νοεμβρίου, αποσπώντας περισσότερα από 265 εκατομμύρια views μέχρι σήμερα. Η Lipa και το management της, άλλαξαν αρκετές φορές το σενάριο αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες μέχρι να καταλήξουν στην τελική εκδοχή του.

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Don't Start Now» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker