kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Shakira Feat. Maluma – Chantaje

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''Chantaje'' των Shakira Feat. Maluma και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

"Chantaje" (που στα Ελληνικά σημαίνει «εκβιασμός») είναι ο τίτλος του σινγκλ της Κολομβιανής Shakira Isabel Mebarak Ripoll, της τραγουδίστριας που κατάφερε να διακριθεί με το καλλιτεχνικό όνομα Shakira.

Πρόκειται για μια Latin pop σύνθεση με στοιχεία reggaeton. To τραγούδι κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου 2016 και περιλαμβάνεται στο επερχόμενο ενδέκατο στούντιο άλμπουμ της Shakira που θα κυκλοφορήσει από την Ace Entertainment.

Τη σύνθεση υπογράφει η Shakira, ο συμπατριώτης της Maluma (που συμμετέχει και πιο ενεργά στα φωνητικά) και οι Joel Antonio López Castro, Kevin Mauricio Jiménez Londoño και Bryan Snaider Lezcano Chaverra.

Την παραγωγή του "Chantaje" έχουν αναλάβει οι: Shakira, Maluma, Chan "El Genio" και Kevin Jiménez ADG.

To τραγούδι σημείωσε εμπορική επιτυχία σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Χιλή και το Μεξικό όπου και έγινε Νο.1 hit, ενώ κατάφερε επίσης να ενταχθεί στο Top 10 χωρών όπως η Κολομβία, η Αργεντινή, η Πορτογαλία και η Ελβετία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το "Chantaje" έφτασε στην κορυφή του Hot Latin Songs chart, όντας το 14ο τραγούδι που καταφέρνει μια τέτοια διάκριση στην 30χρονη διάρκεια του θεσμού.

Στη διάρκεια της πρώτης μόνο εβδομάδας κυκλοφορίας, το σινγκλ σημείωσε 13.000 ψηφιακές πωλήσεις, 1.6 εκατομμύρια streams καθώς και 18.8 εκατομμύρια audience impressions στις διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες και τα social media των Ηνωμένων Πολιτειών.

To μουσικό βίντεο που συνοδεύει την κυκλοφορία του σινγκλ, βιντεοσκοπήθηκε στη Βαρκελώνη στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2016, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Jaume de Laiguana. Η αποδοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε αναμενόμενο, καθώς σημείωσε 100 εκατομμύρια views στη διάρκεια μόνο των πρώτων 19 ημερών από την κυκλοφορία του, κατακτώντας την πρώτη θέση στις καταμετρήσεις, στην ιστορία των Ισπανόφωνων βίντεο κλιπ.

Συνολικά, το μουσικό βίντεο του "Chantaje", έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο σε θεάσεις από τις 7 Απριλίου 2017 και αποτελεί ένα από τα 50 βίντεο του YouTube που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν αυτό το ορόσημο.

Η Shakira, είναι επίσης η Κολομβιανή καλλιτέχνης με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, και η δεύτερη κατά σειρά πιο επιτυχημένη λατίνα τραγουδίστρια μετά την Γκλόρια Έστεφαν, με πωλήσεις που ξεπερνούν τους 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''Chantaje'' των Shakira Feat. Maluma και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker