kiss-logo
Now playingSEX ON FIRE KINGS OF LEON
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Rihanna - Love On The Brain

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το «Love On The Brain» της Rihanna και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

"Love on the Brain" είναι ο τίτλος του σινγκλ που ξεχώρισε μέσα από το όγδοο στούντιο άλμπουμ της Rihanna, με τίτλο Anti. To άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου 2016, από τη δισκογραφική Westbury Road και τη Roc Nation.

Η σύνθεση και η παραγωγή του "Love on the Brain" ανήκει στον Νορβηγό Fred Ball, ενώ τους στίχους συνυπογράφουν επίσης ο Αμερικανός Joseph Angel και η Rihanna. Το τραγούδι δεν προοριζόταν για τη Rihanna αρχικά, αλλά μόνο ύστερα από την παρότρυνση του Jay Brown, μάνατζερ της Roc Nation.

Πρόκειται για μια μπαλάντα με ύφος 50's ή 60's, και έντονα στοιχεία από τη σκηνή της doo-wop και της soul μουσικής. Με την κυκλοφορία του τραγουδιού, πολλοί από τους κριτικούς μίλησαν για εμφανείς επιρροές από άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως η Amy Winehouse, η Etta James και ο Sam Cooke, ενώ αρκετοί θεώρησαν ότι έχει ομοιότητες με το ύφος της Mariah Carey, της Beyoncé και της Erykah Badu.

Το σινγκλ κατάφερε να φτάσει μέχρι την έκτη θέση του Billboard Hot 100 στην Αμερική, ενώ έγινε Top40 επιτυχία στην Αυστρία, τον Καναδά και τη Γερμανία.

Έφτασε επίσης μέχρι την έκτη θέση του Hot R&B/Hip-Hop Songs και του Billboard Pop Songs chart.

Με την κυκλοφορία του, η Rihanna (της οποίας το όνομα είναι Robyn Rihanna Fenty), κατάφερε να γίνει η δεύτερη γυναίκα τραγουδίστρια με τα περισσότερα Top10 singles στην ιστορία του Billboard Hot 100 chart history, ακολουθώντας μια θέση πίσω από τη Madonna. Συνολικά, μόνο η Madonna, η Rihanna και οι Beatles κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 30 επιτυχιών στην ιστορία του εν λόγω καταλόγου.

Καθώς διήνυσε μια πορεία με αφετηρία τη θέση Νο.83, ύστερα από 18 εβδομάδες κυκλοφορίας, το "Love on the Brain" έφτασε μέχρι τη θέση Νο.13 χαρίζοντας στην τραγουδίστρια το 30ο χιτ της στο Billboard Hot 100 chart, ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο το ρεκόρ του Michael Jackson, με τον οποίο μέχρι τότε είχαν από 29 επιτυχίες έκαστος.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το «Love On The Brain» της Rihanna και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker