kiss-logo
Now playingTOTAL ECLIPSE OF THE HEART WESTLIFE
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Rag'n'Bone Man - Human

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το «Human» του Rag'n'Bone Man, και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Rory Graham είναι το αληθινό όνομα του συνθέτη και τραγουδιστή που έγινε ευρύτερα γνωστός στη μουσική βιομηχανία με το όνομα Rag'n'Bone Man.

Γεννήθηκε το 1985 στην περιοχή Uckfield, στο East Sussex της Μεγάλης Βρετανίας.

Από την ηλικία των 15 ετών άρχισε την ενασχόλησή του με τη μουσική, συμμετέχοντας σε εφηβικά συγκροτήματα αρχικά με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Rag 'N' Bonez.

Λίγο αργότερα ο Graham μετακόμισε στο Μπράιτον και κατάφερε να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ μέσω του Bandcamp με το συγκρότημά του ως «Rum Committee».

Στην ηλικία των 19 ετών κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με δική του χρηματοδότηση και σύντομα άρχισε εμφανίσεις σε club του Brighton, ενώ σε μια από τις εμφανίσεις του «άνοιγε» τις εμφανίσεις της σπουδαίας Joan Armatrading στο συναυλιακό χώρο Brighton Dome.

Το 2011 ο Graham ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Βρετανική hip hop δισκογραφική High Focus, ενώ το 2014 συνεργάστηκε με τον Mark Crew για την κυκλοφορία ενός EP από την Best Laid Plans Records.

Στις 21 Ιουλίου 2016 ο Rag'n'Bone Man κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή το σινγκλ με τίτλο «Human» μέσω της Sony Music Entertainment. Η σύνθεση του κομματιού ανήκει στους Rag'n'Bone Man και Jamie Hartman ενώ την παραγωγή υπογράφει ο Ben Ash που είναι γνωστός και ως Two Inch Punch και έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως η Jessie Ware, ο Sam Smith, ο Brian Eno και άλλοι.

Το «Human» κατάφερε με την κυκλοφορία του να κατακτήσει την κορυφή των Official Singles Charts σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ελβετία, ενώ έγινε χρυσό με βάση τις πωλήσεις του στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Ολλανδία.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2016, το «Human» κατάφερε να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση του UK Singles Chart αφού αποτέλεσε ένα από τα δυο πιο επιτυχημένα τραγούδια της περιόδου των Χριστουγέννων για τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο συντάκτης της The Daily Telegraph, Cameron Adams εκθείασε τη σύνθεση, συγκρίνοντάς τη με τη μεγάλη επιτυχία «Take Me to Church» του Hozier, ενώ ο Rag'N'Bone Man κέρδισε με αφορμή την εν λόγω κυκλοφορία του, το βραβείο των Βρετανών κριτικών μουσικής για το 2017.

Στις αρχές Μαρτίου 2017 πρόκειται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του καλλιτέχνη, σε παραγωγή των Two Inch Punch, Jonny Coffer και Mark Crew.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το «Human» του Rag'n'Bone Man, και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker