kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Hozier - Better Love

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το «Better Love» του Hozier και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Hozier γεννήθηκε στo Μπρέι της Ιρλανδίας. Ο πατέρας του ήταν για μια περίοδο μουσικός της μπλουζ στο Δουβλίνο, και συγκεκριμένα ντράμερ. Η καθήλωσή του σε αναπηρικό αμαξίδιο είχε μεγάλο αντίκτυπο - ηθικό και οικονομικό - στην οικογένεια.

Ο ίδιος ο Hozier ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην εφηβεία του, μαθαίνοντας κιθάρα και επιλέγοντας να επικεντρωθεί στη φολκ, τη γκόσπελ και τη μπλουζ μουσική. Γράφτηκε στο Κολέγιο Τρίνιτυ με στόχο να αποκτήσει πτυχίο στη Μουσική, σύντομα όμως τα παράτησε προκειμένου να επικεντρωθεί στη σύνθεση και την ηχογράφηση κομματιών.

Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με τίτλο «Take Me to Church». Το ομώνυμο κομμάτι γνώρισε τεράστια επιτυχία αφού έγινε viral στο YouTube.

Ο Andrew Hozier-Byrne όπως είναι ολόκληρο το όνομα του καλλιτέχνη, κατάφερε το 2015 να προταθεί για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς στα 57α Ετήσια Βραβεία Grammy, ενώ ερμήνευσε μάλιστα ζωντανά τη σύνθεσή του στην τελετή απονομής μαζί με την Annie Lennox.

Τον Ιούνιο του 2016, ο Hozier ανακοίνωσε την κυκλοφορία του σινγκλ "Better Love", που περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας The Legend of Tarzan. To φιλμ κυκλοφόρησε από τη Warner Bros με την υπογραφή του σκηνοθέτη David Yates και κατάφερε να σημειώσει έσοδα της τάξης των 356 εκατομμυρίων δολαρίων. Η σύνθεση του Hozier, επενδύει ηχητικά τους τίτλους τέλους της ταινίας, κατάφερε όμως να ξεχωρίσει και να χαρίσει μια ακόμα επιτυχία στο δημιουργό της.

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το «Better Love» του Hozier και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker