kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Maroon 5

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι Maroon 5 δημιουργήθηκαν το 1994 στο Λος Άντζελες ως Kara's Flowers, όνομα που εμπνεύστηκαν από ένα κορίτσι που άρεσε στον τραγουδιστή τους, Adam Levine.

Το συγκρότημα αποτελούν εκτός από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Adam Levine, ο κιμπορντίστας Jesse Carmichael, ο μπασίστας Mickey Madden και ο ντράμερ Ryan Dusick, ενώ λίγο αργότερα προστέθηκε στο σχήμα και ο κιθαρίστας James Valentine.

Ύστερα από την κυκλοφορία ενός άλμπουμ το 1997, το συγκρότημα διαλύθηκε για να σχηματιστεί ξανά το 2001 με τη μορφή και το όνομα που γνωρίζουμε.

Το 2001 οι Maroon 5 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ στην Octone Records, ενώ το 2014 υπέγραψαν συμβόλαιο με τη δισκογραφική Interscope Records.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Songs About Jane, που κυκλοφόρησε το 2002 περιείχε τα: "Harder to Breathe", "This Love", "She Will Be Loved" και "Sunday Morning", τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και έγιναν χρυσά, πλατινένια, ακόμη και τρεις φορές πλατινένια σε πολλές χώρες του κόσμου.

Oι συνολικές πωλήσεις του συγκροτήματος ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα 120 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο ενεργητικό τους προσμετρούν επίσης τρία βραβεία Grammy, δυο Billboard Awards, και ακόμα δυο American Music, ένα MTV Video Music και ένα World Music Award.

Η συνεργασία του συγκροτήματος με την Christina Aguilera για το τραγούδι ''Moves Like Jagger'', τους απέφερε τεράστια εμπορική επιτυχία και πωλήσεις άνω των οκτώ εκατομμυρίων αντίτυπων. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Το Μάρτιο του 2012, οι Maroon 5 ανακοίνωσαν το τέταρτό τους άλμπουμ, ‘‘Overexposed’’, μέσα στο οποίο περιλαμβανόταν το σινγκλ ''Payphone'' που ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με τον Wiz Khalifa, "Payphone" και κατάφερε να ανέβει ως τη δεύτερη θέση του Billboard Τοp100 Chart.

O τραγουδιστής του συγκροτήματος, Adam Levine έχει υπάρξει κριτής σε τηλεοπτική εκπομπή ανάδειξης ταλέντων, έχει εμφανιστεί στην τηλεοπτική σειρά ''American Horror Story: Asylum'' ενώ έχει ακόμα πρωταγωνιστήσει στην ταινία ''Begin Again''.

Τον Αύγουστο του 2014 η μπάντα κυκλοφόρησε το πέμπτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της με τίτλο ''V''. Το άλμπουμ αυτό πήγε κατευθείαν στην κορυφή του Αμερικανικού Billboard 200, σημειώνοντας πωλήσεις των 164.000 αντίτυπων μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

"Animals" είναι ο τίτλος του δεύτερου single που ξεχώρισε μέσα από το άλμπουμ αυτό. Το τραγούδι επιλέχθηκε για την διαφημιστική καμπάνια μιας μάρκας αυτοκίνητου και κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση στο US Billboard Hot 100 chart. Τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ του τραγουδιού ανέλαβε ο Samuel Bayer, ενώ στον βασικό ρόλο εκτός από τον Adam, εμφανίζεται και η σύζυγος του, Behati Prinsloο.

Στις 11 Οκτωβρίου 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο σινγκλ από το έκτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος. Για την ηχογράφηση του "Don't Wanna Know", οι Maroon 5 επέλεξαν να συνεργαστούν με τον Αμερικανό ράπερ Kendrick Lamar, ο οποίος συμμετέχει στα φωνητικά. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αφού έγινε Τop 10 επιτυχία σε 15 χώρες και κατάφερε να φτάσει μέχρι την έκτη θέση στο chart των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Girls Like You» είναι ο τίτλος μιας ακόμα επιτυχίας των Maroon 5, που κυκλοφόρησε με το έκτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ τους, «Red Pill Blues» που ηχογραφήθηκε το 2017.

Για την ηχογράφηση του νέου σινγκλ, ο Adam Levine συνεργάστηκε με τον Καναδό παραγωγό Cirkut, την Cardi B, την Αμερικανή τραγουδίστρια της ραπ Starra και τον Jason Evigan. Με την κυκλοφορία του, το «Girls Like You» έγινε νούμερο ένα επιτυχία στο US Billboard Hot 100 chart και κατάφερε να παραμείνει 16 εβδομάδες στην κορυφή του Radio Songs. Επιπλέον, κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση του καταλόγου των επιτυχιών σε 11 διαφορετικές χώρες αλλά και να προταθεί για βραβείο στα 61α ετήσια Grammy Awards.

Επιπλέον, με την κυκλοφορία του «Girls Like You», οι Maroon 5 καθιερώθηκαν ως το συγκρότημα με τα περισσότερα νούμερο ένα σινγκλ στο Hot 100 chart, για τη δεκαετία του 2000 και του 2010, ενώ η Cardi Β κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της γυναίκας ράπερ με τις περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες παραμονής στα chart.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 κυκλοφόρησε το σινγκλ «Memories» από τη δισκογραφική 222 ως το πρώτο σινγκλ από το έβδομο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος.

Το σινγκλ των Maroon 5 είναι αφιερωμένο στον Jordan Feldstein, προσωπικό φίλο του Levine και μάνατζερ του συγκροτήματος, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Adam Levine: «Αυτό το τραγούδι είναι για τον καθένα που βίωσε σε κάποια στιγμή της ζωής του μια μεγάλη απώλεια. Με άλλα λόγια, αυτό το τραγούδι είναι για όλους εμάς».

Ο James Valentine, κιθαρίστας του συγκροτήματος συμπληρώνει ακόμα ότι: «Είναι ένα διαφορετικό είδος τραγουδιού για εμάς, είναι όμως ένα σημαντικό τραγούδι. Ξέρετε, βιώσαμε μια απώλεια τα προηγούμενα χρόνια. Και μόλις ακούσαμε τις βασικές νότες του τραγουδιού σκεφτήκαμε ότι ταιριάζει απόλυτα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν».

Λίγο μετά την κυκλοφορία του, στις 5 Οκτωβρίου 2019 το «Memories» έφτασε στη θέση Νο. 22 του US Billboard Hot 100 chart, ενώ κατάφερε αργότερα να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να γίνει το δέκατο συνολικά Top 5 σινγκλ του συγκροτήματος στο εν λόγω chart, μια διάκριση που μόνο οι Rolling Stones έχουν καταφέρει στα 61 χρόνια ύπαρξης του θεσμού.

Η τηλεοπτική πρεμιέρα του «Memories» έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2019, στην εκπομπή της Ellen DeGeneres, ενώ την 1η Φεβρουαρίου 2020 οι Maroon 5 ερμήνευσαν την επιτυχία τους στο πλαίσιο του Super Bowl στο Μαϊάμι, σε μια εκδήλωση για τη μνήμη του παγκόσμια αναγνωρισμένου αθλητή του μπάσκετ Kobe Bryant.

Toν Απρίλιο του 2021, το συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του έβδομου στούντιο άλμπουμ τους. Το άλμπουμ με τίτλο ''Jordi'' κυκλοφόρησε στις 11 Ιουνίου 2021.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker