kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

"Τι γίνεται με τις σχέσεις το καλοκαίρι;" του Γιώργου Παπατριανταφύλλου

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Παρά το γεγονός, πως έστω και θεωρητικά το καλοκαίρι είναι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου, στατιστικά με το τέλος του πολλές σχέσεις φθάνουν και αυτές στο τέλος τους.
 
Για τις σχέσεις, όπου οι σύντροφοι δεν συμβιώνουν, έρχονται στην επιφάνεια συμπεριφορές - τρόποι και συνήθειες, οι οποίες έως εκείνη τη στιγμή ήταν άγνωστες.
Αυτό δίνει μία άλλη εικόνα στους συντρόφους, η οποία επιδρά αρνητικά, όταν εκείνοι δεν μπορούν να διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις ο ένας για τον άλλο και δίνουν χώρο στον εγωισμό και στις συγκρούσεις.
 
Στις σχέσεις με τους συντρόφους να συμβιώνουν, κατά τη διάρκεια των διακοπών επέρχεται μία κριτική των πεπραγμένων των προηγούμενων μηνών.
Πολλές φορές αφήνουν την ουσία, για να ασχοληθούν με την καθημερινότητα και πώς αυτή πέρασε τους προηγούμενους μήνες κι έτσι εμφανίζονται συνθήκες, που δημιουργούν συγκρούσεις .
Το καλοκαίρι είναι, για να απολαύσουμε τις ομορφιές του, την ξεκούραση, αλλά όχι την απομόνωση, την παρέα με αγαπημένα πρόσωπα και να δοκιμάσουμε ή να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που αγαπάμε, αλλά δεν έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 
Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να αφήσουμε τα πάντα πίσω μας, αφήνουμε και τις σχέσεις μας με πρόσωπα, τα οποία μας έχουν ανάγκη.
 
Το σώμα ξεκουράζεται, όταν τηρείται η ισορροπία χαλάρωσης αυτού και πνευματικής ηρεμίας - γαλήνης.
 
Η πλήρης απομάκρυνση από οτιδήποτε σχετίζεται με το εργασιακό περιβάλλον, δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
Πολλές φορές αυτό δημιουργεί άγχος για το τί έχει μείνει πίσω, με αποτέλεσμα οι αλλαγές να δημιουργούν εκνευρισμό,  αφού αισθανόμαστε αποκομμένοι και ότι πολλά γίνονται χωρίς εμάς.
Μια ήπια αλλά συνεπής ενασχόληση με τον επαγγελματικό και εργασιακό χώρο μας δίνει την αίσθηση, πως είμαστε "μέσα στα πράγματα" και αυτό βοηθά πολύ στην ισορροπία των σχέσεων μας.
 
Στην ίδια λογική, επίσης δεν βοηθά την ψυχολογία μας η πρακτική του "κλείνω κινητό - και tablet ", καθώς στην εποχή μας η συνδεσιμότητα μας με τα δίκτυα περνά σε πολύ μεγάλο ποσοστό μέσα από τα "εργαλεία" κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι απολύτως λογικό, να θέλουμε να μαθαίνουμε, πώς περνούν οι φίλοι και οι γνωστοί μας, αλλά και να επικοινωνούμε μαζί τους.
 
Απολαύστε μουσική, ελάτε κοντά με όσους αγαπάτε και όσους σας αγαπούν.
 
Αυτά τα οποία πρέπει να "κλείσουμε" εντελώς, είναι τα αρνητικά μας αισθήματα, όπως θυμός - εγωισμός - ανταγωνισμός με όλους όσους επικοινωνούμε στις διακοπές και ειδικά με το έτερον ήμισυ, για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε υγιείς σχέσεις .
 
Οι σχέσεις μας ορίζονται από εμάς τους ίδιους και παίρνουν τη μορφή, που εμείς τους δίνουμε .

Aκούστε το Γιώργο Παπατριανταφύλλου, καθημερινά 16:00 - 19:00 (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) στον 92,9 Kiss.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker