kiss-logo
Now playingYEAH USHER feat. LIL JON & LUDACRIS
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Ντουμπάϊ

Η χώρα των Σεϊχηδων
Text Size:
  • A
  • A
  • A

Dubai 1

Dubai
Πριν λίγα χρόνια ήταν ουσιαστικά μια πόλη στην έρημο

Dubai 2

Dubai
Τεχνητό νησί

dubai3.jpg

Dubai- Συντριβάνι
Συντριβάνι

dubai4.jpg

Dubai
Νυχτερινή λήψη

dubai5.jpg

Taxi in Dubai
Taxi in Dubai
By
KISS 929

Πριν λίγα χρόνια ήταν ουσιαστικά μια πόλη στην έρημο, η οποία στηριζόμενη σε μια εκπληκτική υποδομή, μεταμορφώθηκε σε μια μοντέρνα «πόλη της υπερβολής», για το ψηλότερο, το μεγαλύτερο, το πιο χλιδάτο, το πιο εντυπωσιακό. 

Το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι είναι αναμφισβήτητα η πρωτεύουσα όλης της μέσης ανατολής στην διασκέδαση, τις αγορές, τα σπορ και τη γαστρονομία. Εκεί θα βρείτε μερικά από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία του πλανήτη, εξαιρετικά εστιατόρια, έντονη νυχτερινή ζωή, μοναδικές αφορολόγητες αγορές, μίλια χρυσής παραλίας, μία τεράστια ποικιλία θαλασσίων σπορ, εκδρομών και δραστηριοτήτων.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Ντουμπάι είναι από τα τέλη Σεπτέμβρη έως τις αρχές Μαΐου, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη είναι αφόρητη με τη θερμοκρασία να φθάνει ακόμα και τους 50οC.
Φθάνοντας μετά από 3,5-5 ώρες (ανάλογα αν η πτήση είναι απευθείας ή μέσω Μπαχρέιν), θα εντυπωσιαστείτε από τα τεχνητά νησιά που σχηματίζουν τον παγκόσμιο χάρτη (The World) ή μικρότερους και μεγαλύτερους φοίνικες (The Palm) αλλά και τα πανύψηλα ξενοδοχεία.

Ο συνδυασμός του ήλιου, της θάλασσας και της άμμου είναι ιδανικός για διακοπές στη θάλασσα ενώ τα ζεστά νερά του Αραβικού κόλπου είναι τέλεια για ιστιοπλοΐα, windsurfing, θαλάσσιο σκι, paragliding, ψάρεμα, snorkeling και φυσικά για καταδύσεις. Αλλά το ζεστό κλίμα και οι υπέροχες παραλίες δεν είναι τα μόνο που μπορείτε να απολαύσετε εκεί. 
Οι λάτρεις της περιπέτειας θα εξερευνήσουν τα βουνά Hajar και την απεραντοσύνη της ερήμου. Στα σαφάρι με 4 Χ 4 που ταξιδεύουν μέσα από αρχαίους δρόμους καραβανιών θα έχετε την ευκαιρία να εκτιμήσετε την ηρεμία και την ομορφιά της ερήμου. Ίσως και να συναντήσετε την φυλή Bedu (βεδουίνοι) στις τέντες των οποίων μπορείτε να δοκιμάσετε τσάι και καφέ. 

Η νυχτερινή ζωή στο Ντουμπάι είναι μοναδική και μπορεί να ικανοποιήσει κάθε διάθεση, από δείπνο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο μέχρι snacks στο δρόμο, από ζωντανές pubs μέχρι ζεστά cocktail lounges, από μοντέρνες discos μέχρι παραδοσιακή διασκέδαση με Άραβες τραγουδιστές, χορευτές και μουσικούς, από χορό πάνω στην παραλία μέχρι χορό γύρω από την φωτιά στην έρημο! Το Ντουμπάι τα έχει όλα. 

Οι λάτρεις των αγορών άμεσα θ' ανακαλύψουν γιατί το Dubai έχει αποκτήσει τέτοια διεθνή φήμη για την ποικιλία και τις τιμές των προϊόντων που πωλούνται εκεί. Είτε διαλέξετε ένα μαγαζί σε κάποιο από τα πολλά πολυτελή κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα, είτε διαλέξετε την παραδοσιακή ατμόσφαιρα των souks, θα βρείτε παντού τις καλύτερες τιμές στον κόσμο και μοναδικές ευκαιρίες. 

Ένα ακόμα σημείο που αξίζει την επίσκεψη, είναι το Dubai Museum. Βρίσκεται στο κάστρο Al Fahidi, ένα εντυπωσιακό κτήριο, χτισμένο το 1799 το οποίο μεταφέρει τον επισκέπτη μέσα από φιγούρες, εικόνες και ήχους σε ένα ταξίδι στο χρόνο. 

Η πόλη είναι επίσης ένα διεθνές κέντρο διοργάνωσης εκθέσεων όπως το Dubai Air Show, η GITEX μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις computers στον κόσμο και δεκάδες άλλες εμπορικές και καταναλωτικές εκθέσεις. Οι εγκαταστάσεις του Dubai World Trade Centre Exhibition Hall είναι το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της Μέσης Ανατολής. 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker