kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

''Αουτσάιντερς''

Του Κρεγκ Γκιλέσπι. Από τις 5 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
Αουτσάιντερς
(Dumb Money)
Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γκιλέσπι
Από τις 5 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group.
 
  • Η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 20:00, στην αίθουσα 8 των Village Cinemas / The Mall Athens.
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List από την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου μέσα από όλες τις εκπομπές του 92.9 Kiss.
  • Οι τυχεροί ακροατές θα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα μισή ώρα νωρίτερα.

 

Όταν η Wall Street έστησε το παιχνίδι, εκείνος το άλλαξε.

Από τον σκηνοθέτη Κρεγκ Γκιλέσπι («Κρουέλα», «Ο Λαρς και η Κούκλα του») με τους Πολ Ντάνο («The Fabelmans»), Σεθ Ρόγκεν («The Fabelmans»), Αμέρικα Φερέρα («Barbie»), Πιτ Ντέιβιντσον («The Suicide Squad»), Σέιλιν Γούντλεϊ («Η Τριλογία της Απόκλισης»), Νικ Όφερμαν («Parks & Recreation), Άντονι Ράμος («In the Heights») και Σεμπάστιαν Σταν («Captain America: Civil War»).

Βασισμένη στο βιβλίο του Μπεν Μέζριτς, «The Antisocial Network», η ταινία αφηγείται τα απίστευτα, μα τόσο αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν την Wall Street. Στο επίκεντρο βρίσκεται το «Βρυχώμενο Γατάκι» (Πολ Ντάνο), ένας youtuber και χρήστης του reddit που με ταπεινότητα, ειλικρίνεια και δίχως ίχνος επαναστατικής διάθεσης, υποστήριζε πως η μετοχή της GameStop μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρα.

Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να ανταποκρίνεται στις δημοσιεύσεις του, συνειδητοποιώντας πως μπορούσαν να ανατρέψουν το παιχνίδι της Wall Street∙ όχι μόνο να πλήξουν τα hedge funds, αλλά παράλληλα να πλουτίσουν κιόλας! Όλα αυτά, στη διάρκεια της πανδημίας, μία περίοδο φόβου, απομόνωσης και αβεβαιότητας. Μία περίοδο που η οργή για τις κοινωνικές ανισότητες είχε κορυφωθεί, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για το ξέσπασμα του φαινομένου της GameStop.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρεγκ Γκίλεσπι αναφέρει τα εξής: «Ήθελα να αποτυπώσω την ένταση και την πίεση αυτών των μικρο-επενδυτών στη διάρκεια του φαινομένου και είχαμε μόλις 31 μέρες γυρισμάτων για να τα καταφέρουμε. Ήταν ασυνήθιστα γυρίσματα: είχαμε ένα τεράστιο καστ για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο στην διάρκεια της οποίας σπάνια βρεθήκαμε όλοι στο ίδιο δωμάτιο. Ο Πολ ήταν η εξαίρεση. Καταφέραμε να προετοιμαστούμε εκτενώς, το οποίο ήταν υπέροχο και απίστευτα παραγωγικό. Πολλές σκηνές αναπτύχθηκαν μέσα από αυτή τη συνεργασία. Ο ίδιος ο Πολ προετοιμάστηκε τρομερά για τον ρόλο του, έψαξε άρθρα, μελέτησε ώρες διαθέσιμου υλικού. Ήταν τόσο καλά προετοιμασμένος που κατάφερε να εμφυσήσει στον χαρακτήρα του ανθρωπιά και χιούμορ, στοιχεία που έκαναν το Βρυχώμενο Γατάκι τόσο καθηλωτικό».

Λίγα λόγια για την ταινία:
Η απόλυτη ιστορία Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, βασισμένη στα θεότρελα, αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν την Wall Street και πλούτισαν μετατρέποντας την Gamestop (ναι, το κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών!) στην πιο καυτή εταιρία του κόσμου. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Κιθ Γκιλ (Πολ Ντάνο), ο οποίος αρχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις επενδύσεις του. Η δημοφιλία των επενδυτικών του συμβουλών εκτοξεύεται, εκείνος και όσοι τον ακολουθούν πλουτίζουν, μέχρι τη στιγμή που οι εκατομμυριούχοι αρχίζουν να αντιδρούν και οι δύο πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με συγκλονιστικές αλλαγές.

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γκιλέσπι.

Ηθοποιοί: Πολ Ντάνο, Σεθ Ρόγκεν, Αμέρικα Φερέρα, Πιτ Ντέιβιντσον, Σέιλιν Γούντλεϊ, Νικ Όφερμαν, Άντονι Ράμος, Σεμπάστιαν Σταν.

 

 

 

Village Cinemas @ The Mall Athens
Ανδρέα Παπανδρέου 35
Μαρούσι.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker