kiss-logo
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Romy Hausmann - Καλό μου παιδί

Αστυνομικό / Ψυχολογικό θρίλερ. Εκδόσεις Μεταίχμιο
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
Romy Hausmann - Καλό μου παιδί
(Πρωτότυπος τίτλος: Liebes kind)
Crime Cologne Award 2019
Μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου
Κατηγορία: Αστυνομικό / Ψυχολογικό θρίλερ
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
 
 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Εκείνος φτιάχνει τη μέρα και τη νύχτα. Σαν Θεός.

Μια καλύβα στο δάσος, χωρίς παράθυρα. Η ζωή της Λένας και των δύο παιδιών της ακολουθεί αυστηρούς κανόνες: γεύματα, τουαλέτα, μελέτη, όλα ακολουθούν ευλαβικά ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ο πατέρας μεριμνά για την τροφή, τους προστατεύει από τους κινδύνους του έξω κόσμου και φροντίζει να έχουν πάντα τα παιδιά του μια μητέρα – όποιο κι αν είναι το κόστος.

Αλλά μια μέρα η μητέρα καταφέρνει να αποδράσει. Και τότε ξεκινάει ο πραγματικός εφιάλτης. Διότι πολλά δείχνουν ότι ο πατέρας θέλει πάση θυσία να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει. Η αστυνομία μαζί με την οικογένεια της Λένας προσπαθούν απεγνωσμένα να ενώσουν τα κομμάτια ενός παζλ που δεν φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Τι απ’ όλα συμβαίνει πραγματικά και τι είναι προϊόν παράνοιας;

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

Αν πρόκειται να διαβάσετε μόνο ένα θρίλερ αυτή τη χρονιά, διαλέξτε αυτό. Το δωμάτιο συναντά Το κορίτσι που εξαφανίστηκε σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα συνεχίσει να σας στοιχειώνει καιρό αφού γυρίσετε και την τελευταία του σελίδα. Απολαυστικά σκοτεινό, πρωτότυπο και θαυμάσια γραμμένο, αυτό το βιβλίο το λάτρεψα.

  • Alice Feeney, συγγραφέας

Μια άφθαστη σπουδή στο σασπένς.

  • Financial Times

Κλειστοφοβικό, τρομακτικό και απόλυτα καθηλωτικό.

  • Daily Mail

Το Καλό μου παιδί είναι ένα ανατριχιαστικό, πρωτότυπο και καθηλωτικό ντεμπούτο. Η Hausmann είναι μια αδιαμφισβήτητη νέα δύναμη στον χώρο των θρίλερ. Είναι αδύνατο να το αφήσεις από τα χέρια σου.

  • David Baldacci, συγγραφέας

Αυτό το μυθιστόρημα είναι εξίσου ιστορία μυστηρίου, θρίλερ και οικογενειακό δράμα… Μια αναγνωστική εμπειρία που θα σας συναρπάσει και θα σας βάλει σε σκέψεις. Η Hausmann δημιουργεί ένα σκοτεινό σύμπαν διάστικτο με αστέρια που τρεμοσβήνουν… Στην καρδιά του βιβλίου βρίσκεται η ασίγαστη ελπίδα ότι οι πρωταγωνιστές θα επιστρέψουν κοντά στους αγαπημένους τους ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουν βρεθεί. Αυτή η αχτίδα αισιοδοξίας είναι το φως που οδηγεί τους αναγνώστες μέσα από τους σκοτεινούς λαβύρινθους του συγκλονιστικού θρίλερ Καλό μου παιδί.

  • New York Times

H ένταση κλιμακώνεται τόσο αριστοτεχνικά, που ο αναγνώστης μένει αποσβολωμένος χωρίς η συγγραφέας να καταφεύγει σε σοκαριστικές σκηνές βίας.

  • Süddeutsche Zeitung

Σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη κιόλας σελίδα.

  • Madame
     

 

Ενδιαφέροντα Στοιχεία:

• Μεγάλο μπεστ σέλερ στη Γερμανία, όπου οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 170.000 αντίτυπα από όταν πρωτοκυκλοφόρησε (Φεβρουάριος του 2019). Το βιβλίο είναι σταθερά στο top 5 της λίστας του Spiegel.

• Κινηματογραφικά δικαιώματα: Constantin Film

• Τα δικαιώματα έχουν πουληθεί σε περισσότερες από 14 χώρες σε όλο τον κόσμο
 

Βιβλία με τα οποία μοιάζει (like for like):

Το βιβλίο παραπέμπει αναπόφευκτα στο διεθνές μπεστ σέλερ της Emma Donoghue Δωμάτιο (η ομοιότητα χρησιμοποιήθηκε και στην προώθηση του βιβλίου, κατά την οποία το βιβλίο της Hausmann ξεκινάει από εκεί όπου τα άλλα μυθιστορήματα του είδους του σταματούν· ο Άγγλος εκδότης προσθέτει στις συγκρίσεις και τη Gillian Flynn). Ωστόσο δεν πρόκειται απλώς για «ένα βιβλίο σαν το Δωμάτιο» – η Hausmann δεν αντιγράφει το βιβλίο, ούτε γράφει απλώς «άλλη μια ιστορία εγκλεισμού».
 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Romy Hausmann (Ρόμι Χάουσμαν, 1981) γεννήθηκε στην Ανατολική Γερμανία και σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών έγινε αρχισυντάκτρια σε εταιρεία παραγωγής στο Μόναχο. Διατηρεί το blog myMONK στο οποίο εξιστορεί τις προσωπικές της εμπειρίες με στόχο να εμφυσήσει την αισιοδοξία στους αναγνώστες της. Από τη γέννηση του γιου της εργάζεται στον χώρο της τηλεόρασης ως freelancer. Ζει με την οικογένειά της σε ένα απομονωμένο σπίτι στα δάση κοντά στη Στουτγάρδη. Το ψυχολογικό θρίλερ Καλό μου παιδί είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο μεταφράζεται σε 19 γλώσσες, ενώ έχουν πωληθεί και τα δικαιώματα για την κινηματογραφική του διασκευή.

 

Ύφος και στιλ γραφής (ποιον άλλον συγγραφέα θυμίζει η γραφή):

Απλή, στρωτή γραφή. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί με τυπική ακρίβεια τον λόγο και καταφέρνει να φωτίσει επιτυχώς την ψυχική κατάσταση και τα συναισθήματα των ηρώων· δεν φλυαρεί - γράφει ακριβώς όσα είναι απαραίτητα για να μεταδώσει στον αναγνώστη το κλίμα. Το βασικό ατού του βιβλίου είναι το εξαιρετικό χτίσιμο της πλοκής και του σασπένς, και η ωραία χρήση των ανατροπών.
 

Κοινό στο οποίο απευθύνεται (φύλο, ηλικία, αναγνωστικές προτιμήσεις):

Στο κοινό του θρίλερ και του αστυνομικού.
 

Με μία φράση: «Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβαστεί γιατί…»

Είναι ένα πολύ καλό δείγμα του είδους του, καθηλωτικό από την πρώτη σελίδα έως την τελευταία.

 

Σειρά: Όχι / (διαβάζεται αυτόνομα; Ναι)
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 416
Τιμή: 17,70 €
Κυκλοφορία: 12/11/2020.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker