kiss-logo
Now playingWALKING AWAY CRAIG DAVID
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

«Ιερή γνωριμία», στο Μουσείο Μπουζιάνη

Mε την υποστήριξη του Kiss 92,9
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«ΙΕΡΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ»

7 Απριλίου ・7 Ιουνίου 2016

Μουσείο Μπουζιάνη

ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

Mε την υποστήριξη του Kiss 92,9 

 

Το Μουσείο Μπουζιάνη εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 20.00 την έκθεση «Ιερή γνωριμία», παρουσιάζοντας μέσα από το πρίσμα δέκα εκ των καλύτερων street και graffiti καλλιτεχνών της χώρας, έργα εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

Οι Alex Martinez, Billy Gee, Cacao Rocks, Exit, Kez, Lune82, Pupet, Yiakou, Zie, Μανώλης Αναστασάκος, δημιούργησαν την δική τους Σύγχρονη Τέχνη στο Μουσείο – τελευταία κατοικία του καλλιτέχνη. Η πλειονότητα εξ αυτών δεν έχει δει ζωντανά ζωγραφική του Γιώργου Μπουζιάνη. Βασιζόμενοι στις εικόνες του βιβλίου μονογραφίας του Δ. Δεληγιάννη και μέσα σε 15 ημέρες, «συνομίλησαν» με τα έργα του σπουδαίου εξπρεσιονιστή, αποδίδοντας τα με τη δική τους τεχνική: το στυλ του δρόμου.

Ο Μπουζιάνης είναι σπουδαίος γιατί απεικονίζει τον κυκλώνα της ανθρώπινης φύσης, χωρίς ποτέ να μειώνει και να ασχημαίνει την ανθρώπινη ψυχή. Το σκεπτικό της έκθεσης που επιμελείται ο Φοίβος Κυπραίος, στηρίζεται στην βεβαιότητα πως η ευαισθησία αυτή, επιβάλλεται να «αναστηθεί» μέσω των καλλιτεχνών της πιο δημοφιλούς σύγχρονης μορφής έκφρασης, της street art. Ο ίδιος ο ζωγράφος, το 1927, σε μια επιστολή του προς τον Γερμανό γκαλερίστα Μπάρχφελντ, έγραφε για τη συγκίνηση του μπροστά στο έργο ενός νεαρού :

«Ήταν για μένα μία χαρά και μια ιερή στιγμή από τις σπάνιες να μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην πορεία μας, εμείς οι διψασμένοι για ανείπωτες συνομιλίες με πράγματα που τόσο μας αφορούν, που όλο και περισσότερο κάτι μας σπρώχνει και θα μας σπρώχνει σε μια γωνιά της σιωπής. Πόση ομορφιά, όταν τέτοιες ωραίες στιγμές οδηγούν σε μια Ιερή γνωριμία που μπορεί πάντοτε να σημαίνει ένα σταθμό στο ταξίδι της ζωής.»

Αυτή την Ιερή γνωριμία διαφορετικών γενεών θα απολαύσουμε στο Μουσείο Μπουζιάνη.

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα προβάλλεται ένα μικρό «Making-of», η διαδικασία σε βίντεο της δημιουργίας των έργων από τους 10 καλλιτέχνες.

 

Διάρκεια έκθεσης: 07/04/2016 – 07/06/2016

Επιμέλεια έκθεσης: Φοίβος Κυπραίος

Διεύθυνση: Γ. Μπουζιάνη 27-31, 17234 Δάφνη

Πληροφορίες: Τηλ. 210 90 28 455.
 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker