kiss-logo
Now playingI'M GOOD (BLUE) DAVID GUETTA, BEBE REXHA
On air55 λεπτά μουσικής - 90's to Νow – Κάθε Ώρα, Νon Stop Kiss Music 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού»

Από τις 14/6 μέχρι και τις 26/9. Με την υποστήριξη του 92,9 Kiss
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»

Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού»

Με την υποστήριξη του 92,9 Kiss

 

Το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» που διοργανώνεται, από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, ξεκινά τη Tετάρτη 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις, σύγχρονες και αρχαίες θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού και συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στα δύο θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», με τη συμμετοχή γνωστών, αγαπημένων αλλά και νέων καλλιτεχνών.

Όπως κάθε Καλοκαίρι το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» υπόσχεται, γεμίζοντας με φως, χρώμα, δημιουργία και συναίσθημα τους βράχους, να αποτελέσει «έξοδο» διαφυγής, για να ξεχάσουμε έστω και για λίγο την καθημερινότητά μας.

 

Δελτίο Τύπου:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ 2021

Με ένα εντυπωσιακό συναυλιακό διήμερο από τους Villagers of Ioannina City, που χάρισαν μια ανεπανάληπτη live εμπειρία στους τυχερούς που βρέθηκαν στο Θέατρο Βράχων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2021 την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

Δεύτερο καλοκαίρι με μέτρα και περιορισμούς λόγω covid αλλά με πολλή μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων - που διοργανώνει το Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού - κατέθεσε τις δικές του μικρές πράξεις ελευθερίας μέσω της τέχνης του πολιτισμού.

Αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, παρουσίασε την πρωτότυπη σκηνική σύνθεση Γυναίκες Μαχήτριες που φώτισε τη συμβολή των γυναικών στον αγώνα, σε έρευνα – σκηνοθεσία της Μιχαέλας Αντωνίου. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η Καντάτα Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή, ένα σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο σε κείμενα των Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη.

Η τρίτη παραγωγή του φεστιβάλ ήταν η συναυλία αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση των Μ. Αναγνωστάκη, Γ. Θεοδωράκη, Τ. Λειβαδίτη με τίτλο «Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη… » που πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα συγκίνησης, αφού χρονικά συνέπεσε με την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Συνολικά στο θέατρο βράχων το 2021 φιλοξενήθηκαν είκοσι μία θεατρικές παραστάσεις και ένδεκα συναυλίες, οι περισσότερες εξ αυτών να έχουν εξαντλημένα εισιτήρια πολλές ημέρες πριν.

Πολύ σημαντική και φέτος η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, αφού χάρη στην υποστήριξη της το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων ήταν για μια ακόμη χρονιά ένα σημείο συνάντησης των ανθρώπων που αγαπούν και πιστεύουν στη δύναμη της τέχνης, μια γιορτή χαράς και ψυχαγωγίας.
 

Το Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας, όσους και όσες εργάστηκαν για την υλοποίηση του καθώς και τους εθελοντές και εθελόντριες που προσέφεραν τον χρόνο τους δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στον θεσμό.

Ευχαριστούμε επίσης το κοινό που έσπευσε να δηλώσει τη συμπαράσταση του στη διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα των Θεάτρων Βράχων και των παρακείμενων γηπέδων υποστηρίζοντας τις ενέργειες και τον αγώνα των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού. Τα Θέατρα Βράχων αποτελούν ένα πνεύμονα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής εδώ και δεκαετίες και είναι σημαντικό να παραμείνουν δημόσια για το όφελος των πολιτών.

Ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο καλοκαίρι σε συνθήκες περιορισμών λόγω πανδημίας και η επόμενη χρονιά να μας βρεί όλους και όλες μαζί. Ραντεβού του χρόνου λοιπόν στο αγαπημένο Θέατρο Βράχων.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2021: 

 

 

Πώς να σωπάσω, μουσικοθεατρική παράσταση με τον Κώστα Καζάκο | Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

 

Λίνα Νικολακοπούλου - Τα σχήματα των αστέρων με την Τάνια Τσανακλίδου στο Θέατρο Βράχων

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Στη Σκιά Των Βράχων 2021»
ΘΕΑΤΡΑ ΒΡΑΧΩΝ: «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» - «ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ»
 
Πληροφορίες για τη διάθεση δελτίων εισόδου στα τηλέφωνα:
213 2008600 - Δημαρχείο Βύρωνα, Ώρες: 13.00 - 15.00
2132085521 - Δημαρχείο Δάφνης Υμηττού.
 

 

Οδηγίες Πρόσβασης:

Από Σύνταγμα:
Τρόλεϊ 11 & Λεωφορεία: 732, 203, 204

Από Μετρό Ευαγγελισμός και από Ακαδημίας & Σίνα (αφετηρία):
Λεωφορεία: 203, 204.

 

Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού
Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού
Θέατρα Βράχων:

«Μελίνα Μερκούρη», «Άννα Συνοδινού» 

Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ., Βύρωνας 16232

  • Τηλ.: 210 7609340 - 210 7609350                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker