kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

“80's” The musical. Mε την υποστήριξη του Kiss 92,9

Διιεκδικήστε διπλές προσκλήσεις μέσα από το σάιτ του Kiss 92,9
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

“80's” The musical

στο Θέατρο Πειραιώς 131

Mε την υποστήριξη του Kiss 92,9
 

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν τo “80's” The musical, μια μουσική κωμωδία σε πρωτότυπο κείμενo του συγγραφικού διδύμου πολλών επιτυχιών Γ. Βάλαρη και Στ. Παπαδόπουλου («Naked boys singing», «Oι Απελπισμένοι», «Το μήλο», «Σ’ αγαπάω αλλά», «Το διαζύγιο», «Aμάρτησα για το παιδί σου», “Bam Bam” κ.ά.) σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη και μουσική βασισμένη σε επιτυχίες της αγαπημένης σε όλους εποχής των 80’s, κυρίως ξένες αλλά και ελληνικές ("Βeat it", "Like a virgin", "La isla bonita", "You give love a bad name", "The Final Countdown", «Κανένας δεν μας σταματά», "I wanna dance with somebody", "Total eclipse of the heart", κ.ά.).

Μέσα από την ρομαντική ιστορία της παράστασης και τα εμπόδια ενός νεαρού ζευγαριού και της παρέας τους πάνω στη σκηνή του Πειραιώς 131, παρακολουθούμε από ένα κυρίως κωμικό πρίσμα, τα ήθη και τα έθιμα μιας ολόκληρης εποχής, όπου η διασκέδαση, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες αλλά και η ανεμελιά, σηματοδότησαν τη μεταγενέστερη πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.

Μια μεγάλη παραγωγή με 18 καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα των Aλχημιστών.

Και η ιστορία του μιούζικαλ έχει ως εξής: 

Κεντρικό πρόσωπο είναι η Σοφία (Ελένη Φουρέιρα), μια όμορφη κοπέλα που σπουδάζει στο Παιδαγωγικό της Αθήνας, με κρυφό όνειρο να γίνει τραγουδίστρια. Η Σοφία είναι ερωτευμένη με τον Αλέξη τον «lover boy» (Γιάννης Χατζηγεωργίου), περίφημο ραδιοφωνικό πειρατή των ερτζιανών που μαζί με τους κολλητούς του, τον Κρις τον «φραπέ» (Αιμίλιος Ράφτης) και τον Μάκη τον «sexmachine» (Χάρης Χιώτης) έχουν τον πιο δημοφιλή πειρατικό ραδιοσταθμό της πόλης, τον Radio Teenagers. Εμπόδιο σε αυτή τη σχέση αποτελεί ο Κυριάκος (Σταμάτης Γαρδέλης), ο μεγάλος αδελφός και προστάτης της Σοφίας από τότε που πέθανε ο πατέρας της. Rοκάς και μέλος μιας μπάντας θέλει η αδελφή του να αποκατασταθεί με προξενιό και όχι με έναν γκαραζιέρη και καμικάζι πιτσιρικά... 

Κείμενο: Γιώργος Βάλαρης –Στέλιος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης

Μουσική ενορχήστρωση: Αλχημιστές

Σκηνικά: Blonde

Κοστούμια: Αλεξάνδρα Κατσαϊτη

Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Φωτογράφος: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Κουλακιώτης

 

Ερμηνεύουν:

Ελένη Φουρέιρα, Ιωάννα Πηλιχού, Ήβη Αδάμου, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Αιμίλιος Ράφτης, Χάρης Χιώτης και ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Στο ρόλο της Τζένης Πάππας η Καίτη Γαρμπή.

 

Οι Αλχημιστές είναι οι:

Βασίλης Παγώνης (κιθάρα -φωνή)

Βάιος Χριστοδούλου (πλήκτρα)

Βασίλης Δημούδης (φωνητικά- Ηλ. μπουζούκι)

Κώστας Λαθουράς (τύμπανα)

Θάνος Ζούρας (μπάσο)
 

Παίζουν:

Βασίλης Μεσσηνιάτης, Βασίλης Κουλακιώτης, Φένια Ζαχαρίου, Μαρία Δελετζέ, Γιώργος Καϊκου.
 

Θέατρο Πειραιώς 131

Πειραιώς 131, Αθήνα 118 51

Τηλ: 210 3450922

    PAGE TOP

    Get in touch with us

    Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker