FEEL BETTER WITHTHE MUSIC LEADER
Now playingWAKE ME UP AVICII
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 19:00 - 22:00
Listen live on kiss

«Φάρμα του Διαδικτύου»

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με την υποστήριξη του 92,9 Kiss
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
«Φάρμα του Διαδικτύου»
Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Με την υποστήριξη του 92,9 Kiss

 

Βραβευμένη παράσταση στην Ευρώπη για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο!
 
«Η Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι», γιορτάζει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και σας υποδέχεται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου σε μια ξεχωριστή παράσταση!
 
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει διαδραστικό παιχνίδι, καθώς και συζήτηση με τους θεατές.
Αίθουσα «Ιφιγένεια», «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
 

Η «Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ μετά τη sold-out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή διάκριση, παρουσιάζεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (που γιορτάζεται 05/02 σε περισσότερες από 140 χώρες), η «Φάρμα του Διαδικτύου» σας περιμένει για μια ξεχωριστή παράσταση. Θα ακολουθήσει διαδραστικό παιχνίδι και συζήτηση με τους θεατές.


 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια παράσταση - εργαλείο για την εκπαίδευση μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να προφυλάσσονται από τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου-Saferinternet.gr αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό οι μικροί θεατές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός. Συχνά, τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες της Φάρμας, κάνουν θεατρικά, γράφουν ποιήματα, τραγούδια, ζωγραφίζουν.

 

Υπόθεση:

Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει;

Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά, οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;

 

Ομάδα «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ»

Η θεατρική ομάδα ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ δημιουργήθηκε το 2012 με στόχο τη δημιουργία παραστάσεων υψηλής αισθητικής. Ιδρυτικά μέλη είναι η Σοφία Τσινάρη (ηθοποιός-σκηνοθέτης) και η Άννα Πορφύρη (ηθοποιός). «Κουβαλώντας την πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο του θεάτρου με συμμετοχές σε βραβευμένες παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, η αγάπη μας για τα παιδιά, μας ώθησε να στραφούμε στο παιδικό θέατρο.

Απαραίτητα υλικά για τις παραστάσεις μας είναι ο πειραματισμός, οι πρωτότυποι θεατρικοί κώδικες, η λεπτομερής δουλειά, η ευαισθησία, το χιούμορ, μα πάνω απ’ όλα ο σεβασμός προς τον μικρό θεατή. Με αυτά τα κριτήρια επιλέχθηκε και η Φάρμα».

Ενδείκνυται για παιδιά από 4 έως 12 ετών. Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τους μικρούς θεατές.

*Το έργο έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως μια από τις πιο εμπνευσμένες πρακτικές  που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο, καθώς συμπεριλήφθηκε ως μοναδικό έργο από την Ελλάδα στην ειδική πανευρωπαϊκή έκδοση του ιδρύματος Evens για τον Ψηφιακό αλφαβητισμό στην Ευρώπη.


 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Βερόνικα Σαμαρά, Γιώργος Κορμάς
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Μουσική - Στίχοι: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Κίνηση-Χορογραφίες: Δάφνη Πανταζοπούλου, Μόνικα Κολοκοτρώνη
Σκηνικά – Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Σία Κουτσού
Υπεύθυνη Παραγωγής: Άννα Πορφύρη
 
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Κάθε Κυριακή στις 12:00
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 8€

 

Προπώληση Εισιτηρίων:

  • Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://tickets.theatron254.gr/
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr
  • Τηλεφωνικά: 212 254 0300

 

Αίθουσα «Ιφιγένεια»
«Θέατρον»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254
Ταύρος
Τηλ.: 212 254 0300, 212 254 0314. 
 
 
 
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker