kiss-logo
Now playingI'M GOOD (BLUE) DAVID GUETTA, BEBE REXHA
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Taylor Swift: Επίσημα η πιο… μεταφρασμένη καλλιτέχνιδα του κόσμου

Ένας μάλλον περίεργος τίτλος
Text Size:
  • A
  • A
  • A

tay.jpg

φωτογραφία από cnn.com
By
KISS 929

Φαίνεται πως το εξαιρετικό και αδιαμφισβήτητο ταλέντο που έχει η Taylor Swift να γράφει στίχους που πραγματικά αγγίζουν τον κόσμο, με μία σπάνια ποιότητα storytelling, είναι εκείνο που οδηγεί τους fans ανά τον κόσμο να μεταφράζουν τόσο συχνά και τόσο μαζικά τα τραγούδια της.

Αυτό δεν το αναφέρουμε τυχαία, καθώς πραγματοποιήθηκε έρευνα από το WordFinderX, που ανέλυσε περίπου 627.000 μεταφράσεις σε 277.000 τραγούδια από τουλάχιστον 11.700 καλλιτέχνες.

Στην τελική λίστα, τα τραγούδια τοποθετήθηκαν στις αντίστοιχες θέσεις ανάλογα με το πόσες φορές είχαν μεταφραστεί από την αρχική τους γλώσσα και οι αντίστοιχοι καλλιτέχνες μπήκαν σε κατάταξη ανάλογα με το πόσες φορές είχαν μεταφραστεί τα τραγούδια τους (όσον αφορά τουλάχιστον, στις περιπτώσεις αγγλικών στίχων).

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η Taylor Swift είναι εκείνη που είχε μεταφραστεί περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού οι fans είχαν μεταφράσει 365 τραγούδια της σε 57 συνολικά γλώσσες, κάτι που πρακτικά σημαίνει περίπου 5.000 μεταφράσεις συνολικά.

Την ακολουθούν ονόματα, όπως οι BTS, Lana Del Rey και Beatles.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker