Now playingKISS ME SIX PENCE NONE THE RICHER
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Anastacia

anastacia.jpg

Anastacia
Για να σηματοδοτήσει την καινούργια αυτή εποχή αποφασίζει να κυκλοφορήσει ένα ακόμα album, αυτή τη φορά best of.

H ιστορία αυτής της ιδιαίτερης καλλιτέχνιδας από το Chicago των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκινάει το 2000, όταν μετά από πολλές προσπάθειες υπογράφει με την Epic Records και κάνει το όνειρο της πραγματικότητα κυκλοφορώντας το ντεμπούτο της album με τίτλο : “Not That Kind”. Η επερχομένη επιτυχία της ήταν απλά ζήτημα χρόνου. H καριέρα της εκτινάχτηκε στην κορυφή σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς μεταξύ 2000 με 2006 οι πωλήσεις των δίσκων της αγγίζουν τα 20 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. 

Η ιστορία της σε αριθμούς περιλαμβάνει ακόμα: 12 hit singles, 3 Top10 hits και αμέτρητα βραβεία διεθνούς αναγνώρισης. 
Το 2002 ακολουθεί η δεύτερη κυκλοφορία της με τίτλο : “Freak Of Nature” με σκοπό να κατακτήσει τη θέση που της ανήκει στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Το album εδραιώνει τη νεαρή τραγουδίστρια στη συνείδηση των απανταχού υποψιασμένων οπαδών της pop μουσικής. Η μοίρα όμως κάποιες φορές επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και έτσι τον Ιανουάριο του 2003 η Αnastacia επιβεβαιώνει δημόσια πως πάσχει από καρκίνο του μαστού. Από εκείνο το σημείο όλα σταματούν για ένα διάστημα. 

Τον επόμενο μήνα ακολουθεί επέμβαση σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Οι επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι, η Anastacia κλαίει, γελάει, τραγουδάει, συνθέτει και κυρίως δηλώνει την απόφαση της να μην παραδοθεί στην ασθένεια.

Το Σεπτέμβριο του 2003 ξαναμπαίνει τελικά στο studio με έμπειρους και βραβευμένους μουσικούς για να συνεχίσει αυτό που η ίδια αποκαλεί “ δύσκολο-δημιουργικό ταξίδι”.  Περιγράφει μια πολύ δύσκολη περίοδο στην οποία είχε ελάχιστη αντοχή στην κούραση, αϋπνία, αδυναμία σύνθεσης στη σκέψη και συμπτώματα αμνησίας. Εντούτοις, 6 μήνες αργότερα το ομώνυμο album ήταν έτοιμο. Το album περιείχε φρέσκιες ιδέες και νέο ήχο που χαρακτηριζόταν από την καλλιτέχνιδα ως “sprock music” δηλαδή ένα μείγμα από soul, pop και rock. Κυρίως όμως περιείχε τραγούδια που έμελλε να αγαπηθούν πολύ, όπως : “Time”, “Left Outside Alone” και φυσικά “Sick-n-Tired”. 

Η ζωή λέει η Anastacia, μπορεί να είναι συννεφιασμένη πολλές φορές, αξίζει όμως να την κοιτάζουμε μέσα από πολύχρωμα γυαλιά και αυτό ήταν που προσπάθησε να κάνει στο album αυτό ελπίζοντας πως το κοινό θα λάβει το μήνυμα. Το “Anastacia” λοιπόν έγινε το 6ο κατά σειρά πωλήσεων album τη χρονιά του 2004 με πωλήσεις 1.2 εκατ. αντιτύπων στη Μεγάλη Βρετανία ενώ φυσικά έγινε πλατινένιο.

Ύστερα από αυτό, η Αnastacia καθιερώθηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες στο μουσικό στερέωμα και ήταν απόλυτα έτοιμη για το επόμενο βήμα. Για να σηματοδοτήσει την καινούργια αυτή εποχή αποφασίζει να κυκλοφορήσει ένα ακόμα album, αυτή τη φορά best of. Αφού συγκέντρωσε 12 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, πρόσθεσε και 4 ακυκλοφόρητα τραγούδια και η συνταγή για μια ακόμα επιτυχία ήταν έτοιμη. Τα “Pieces Of A Dream”, “In Your Eyes” και τα δυο ντουέτα, ένα με τον Ιταλό Eros Ramαzzotti, και το άλλο με τον Ben Moody των “Evanescence” έδωσαν νέα πνοή στην ήδη μεγάλη καριέρα της. 

Για την αναγνώριση των ανθρωπιστικών προσπαθειών της για πάνω από μια δεκαετία για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, η Anastacia έγινε η δεύτερη γυναίκα που τιμήθηκε με το Humanitarian Award στα GQ «Men of the Year» Awards το 2013.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η ιστορία της Anastacia, μια ιστορία που μπορεί να μας διδάξει πως κανένα όνειρο δεν είναι τόσο μακρινό όσο νομίζουμε όταν υπάρχει φυσικό ταλέντο και αγάπη για τη μουσική. 

Άνοιγμα Κλείσιμο
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker